5 entry daha
  • sırf kurstan, okuldan vb. bir şey beklemeyin. dersi iyi dinlemez, bol tekrar yapmaz, verilen ödevleri ciddîye almaz, derslere yeterli katılımı sağlamazsanız boş yere çaba sarf ediyor olursunuz.

    filmleri ya da dizileri eğer olanağınız varsa türkçe dublajlı, ingilizce alt yazılı izlemeyi deneyin. hem kulağınızı hem gözünüzü alıştırmak bakımından tam tersinden daha yararlıdır.

    duyduklarınızı, okuduklarınızı ısrarla türkçe'ye çevirmeye, öyle anlamaya çalışmayın. çeviri bambaşka bir şeydir. her dil bilen çeviri yapamaz. boş yere kendinizi yorar ve yolu uzatmış olursunuz. ingilizce anlayıp ingilizce düşünmeye programlayın beyninizi.

    müzik, televizyon, sinema, internet... artık türkçe'den çok ingilizce ile dolu. bu fırsatı değerlendirin. hobilerinizle, sevdiğiniz şeylerle ilgili ingilizce yazılar bulup okumaya çalışın.

    livemocha.com, busuu.com gibi sitelere üye olun, alıştırmalarını inceleyin.

    facebook, cep telefonu, mp3 çalar vb. araç gereçleri ingilizce kullanın.

    okuma ve anlama önce, yazma ve konuşma ise daha geç oluşur. acele etmeyin.

    işbu öneriler bir ingilizce öğretmeni olan, amerikan kültürü ve edebiyatı mezunu (bkz: hacettepe amerikan kültürü ve edebiyatı bölümü), anadolu lisesini 7 yıl okuyan nesilden ve ikinci üniversitesini almanca mütercim tercümanlık üzerine okuyup burada söylediği her şeyi almanca için uygulayan biri tarafından yazılmıştır. kulak vermekte sakınca görmeyiniz.

    edit: anlatım bozukluğu giderildi.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap