19 entry daha
  • bir korkusever olarak çok beğendiğim ve 10 üzerinden 10 verdiğim film. sanırım en son saw-testere'ye 10 puan vermiştim. ama korku sinemasına çok da aşina olmayan ortalama bir sinemaseverin çok beğeneceğinden de emin değilim. fakat izleyen herkesin şaşıracağı kesin. lütfen ilk yarım saat sabırlı olunuz.

    "the cabin in the woods" 3 yıldan beri hayranları tarafından takip ediliyordu. çünkü arkasında joss whedon ve drew goddard gibi ünlü senaristler vardı. malum, çekimleri tamamlandıktan sonra film şirketi yüzünden 1,5 yıl bir türlü vizyona giremedi. başroldeki chris hemsworth un (nam-ı diğer thor) şöhret olmasından dolayı geciktirildi diye bir dedikodu var ama böyle mis gibi bir film nasıl bekletilir, orası da ayrı bir olay. hiç bir şekilde sosyal medyaya ne bir resim ne de bir fragman sızdırıldı. böylelikle film daha gösterime girmeden efsane oldu çıktı. nihayet amerika'da vizyona girip de eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanınca (son 10 yılda hiç bir korku filmi bu kadar yüksek notlar almamıştır) sabırsızlığımız daha da arttı. karşımızda iyi bir yapım vardı.

    film, korku klişelerini kullanıp akıl almaz orjinallikte bambaşka bir senaryo sunuyor izleyiciye. filmin ilk yarım saatindeki her öğesi, korku filmlerinde devamlı gördüğümüz şeyler. burada yazıp keyif kaçırmak istemiyorum. ama film evil dead-cube gibi başlayıp bambaşka yerlere gidiyor . finali tahmin etmeniz neredeyse imkansız. o yüzden kasmayın, tadını çıkarın.

    --- spoiler ---

    anlatacak çok şey var:
    -sigourney weaver tam bir sürprizdi.
    -insanları bir korku mekanına kıstırıp onları kameralarla izlemek ve hatta korkutmak daha önce yapılmadık bir şey değil. ancak film bunu da bir klişe olarak kabul ediyor ve bir adım öteye taşıyor.
    -lost etkisi bariz.
    -evil dead etkisi daha da bariz:..kulübe aynı kulube..mahzen kapağının birden açılması..kitap bulunması..kelimeleri okuyunca lanetin başlaması vs vs sam raimi..
    -filmin son 20 dakikası nefes kesici. bütün eciş bücüş korku yaratıklarını küplere doldurmuşlar. hepsinin fırlayacağı aklıma bile gelmedi. sonuç: kan gölü.
    -"deniz yaratığım var benim" diyen adamın ironik bir şekilde ölmesi.
    -arkamdan bir kadın ekipteki kumar oynamayan bıyıklı zenci için "bak bu kesin müslüman bence, gençleri bu kurtaracak" dedi.
    -korku filmlerindeki insan tiplemeleri temsil eden duvar çizimleri çok başarılıydı.

    --- spoiler ---
222 entry daha
hesabın var mı? giriş yap