127 entry daha
  • çok iyi başlayan, çok iyi ilerleyen ve çok iyi bir sezon finali yapan dizi.

    bundan bir yıl önce hakkında olumlu şeyler yazmıştım. (bkz: #23041104) o günden bu yana düşüncelerimde olumsuz yönde değişen bir şey olmadı. hep çizgisini korudu ve yapmacıklığa, abartıya kaçmadan, seyirciyi salak yerine koymadan yoluna devam etti. gizemli bir hikaye, gerçeğe yakın karakterlerle, gerçeğe yakın bir dille ekrana yansıtıldı.

    --- s02e13 - sezon finali - spoiler ---

    öncelikle başta şunu söylemek lazım. bu dizi bir cinayeti ele alıyor ama bu diziyi, "katil kim" seviyesine indirgemek ya da sürpriz finalle kendini kurtaran sıradan dizilere benzetmek yanlış olur. bu dizi evet "katil kim" sorusunu sordurdu, finalinde de evet sürprizler oldu ancak bunlar güzel dizinin sadece sosuydu. oluşturduğu karanlık ve gerçekçi atmosfer, oyuncu performansları ve senaryosuyla baştan aşağıya güzeldi.

    rosie larsen'in son kayıtlarını da izledikten sonra gördük ki rosie sadece yanlış zamanda yanlış yerde bulunan genç ve hayat dolu bir kızmış. insanların hırslarına tanık oldu ve o hırslar rosie'yi öldürdü. jamie'nin kazanma ve iktidar hırsı, terry'nin sevdiği adamla yeni bir hayat kurma hırsı, michael ames'in çıkarları derken olan genç bir kıza oldu. aslında her şeyin başlangıcı jamie'nin de dediği gibi bir kazaydı ama sonrası tamamen cinayet.

    terry bir katil olsa da tüm bu olaylar süresince yaşadığı üzüntü ve stresi düşününce delirmemesi mucizeymiş. belki de ondan sonra yaptığı her türlü fedakarlık biraz olsun vicdanını rahatlatmak içindi. sona geldiğindeki hali etkileyiciydi. holder ve linden'ın odanın kapısını açıp terry'i gördükleri sahneyi ben çok beğendim. adeta sözün bittiği yer gibiydi. jamie ve richmond'ın konuşmalarını ve jamie'nin, richmond ile ilgili fikirlerini söylediği sahneyi de aynı şekilde çok beğendim. zaten finaldeki en büyük sürprizlerden biri richmond'ın gerçek kimliğine kavuşması oldu.

    bu dizide katil kim ya da kimler sorusu dışında kim ne kadar iyi sorusu da sorulabilir. dizinin belki de en güzel yanlarından biri buydu. kimse çok iyi değildi. buna çocuğunu ihmal eden linden, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden, kardeşiyle arası bozuk holder da dahil. rosie'nin anne-babası, teyzesi, mafya, siyaset adamları... kısacası kimse çok iyi değildi. zaten bu dizinin öyle hayranlık duyulacak kahramanları da olmadı. hayatın tam içerisinden geçen bir hikayeydi ve dizideki herkes en fazla gerçek hayattaki kadar iyiydi.

    son sözüm holder'a. ulan holder öyle bir sigara içişin var ki az kaldı tıpkı sigarayı bırakıp tekrar başlayan linden gibi ben de sigaraya dönecektim. insan bu kadar özendirilmez. neyse dizi bitti de öyle bir durum yaşanmadı.

    --- s02e13 - sezon finali - spoiler ---
324 entry daha
hesabın var mı? giriş yap