17 entry daha
  • --- spoiler ---

    dram ve samimiyet öyle güzel harmanlanmış ki insanı ağlatmak için binbir takla atan yapmacık filmlerin aksine insanı acının ortasında gülümsetmeye çalışan bir film olmuş. tam bir kadın filmi. bulundukları şartların ve omuzlarına yüklenen sorumlulukların farkında olan bir grup kadının mücadelesi. feminizmden çok kadın duyarlılığı ve anne yüreğinden yola çıkan bir film. çok içten, çok sıcak.

    filmin en hoşuma giden tarafı da insani yanı oldu. çünkü ne müslümanlığa ne hristiyanlığa yapılmış bir eleştiri yoktu. eleştirilen tek şey anlamsız savaşlar, ölümlerdi. evladını kaybettiği halde kan dökülmesin diye kimseyle acısını paylaşmayan anne örneği ne kadar dramatikse, kocalarının ne düşündüğünü öğrenmek, kafalarını dağıtmak için parayla köye güzel oyuncu kızlar getiren köy kadınları ise o kadar eğlenceliydi.

    izlerken emir kusturica geldi aklıma konular çok farklı olabilir, tarzlar da. ama iç içe geçmiş curcuna ve acı hali birbirini çok anımsattı. güzel müzikler ve görüntü yönetmenliğiyle gönlümü çaldı bu film. adeta ipin üzerinde dengede durmaya çalışan bu kadınların hikayesini pek sevdim, herkes izlemeli.

    --- spoiler ---
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap