101 entry daha
  • şimdi bu entry ışık hızı ile zamanın ötesine gidecek biliyorum da...

    yahu kardeşim, bu saldırı ister kuzey ırak, ister iran, ister suriye kaynaklı pkk tarafından, isterse suriye devleti eliyle yapılmış olsun, ne farkeder ki?

    akp'nin iktidara geldiği 2002'de terör sıfır mıydı? sıfırdı!

    terör örgütünün elebaşı elinde olduğu halde, örgütü bitirmek adına ekonomik ilişkileri sorguladın mı? takip ettin mi? hayır!

    terör örgütü moral olarak çöktüğü halde üzerine gittin mi? hayır!

    kuzey ırak yönetimi'ni, ırak'ı, abd'yi, ab'yi bu konuda sıkıştırdın mı? hayır!

    herifçioğlu önleyici müdahale deyip kıtalar ötesinden savaşmaya geldiği halde, sen kandil'e girebildin mi? hayır!

    diğer yandan, bop diye diye ortadoğu'ya demokrasi ithalatı yapılacağının sinyali verilmişken, sen suriye ve iran'a dair senaryolar için her hangi bir önlem aldın mı? görünen o ki, kesinlikle hayir!

    peki, 2002 yılından beri ne oldu?

    1. abd, ırak'a girmek için türkiye üzerinden geçmek için akp'ye baskı yaptı. akp bu baskıyı meşrulaştırmak için elinden geleni yaparken kendi içindeki 6 milletvekilini ikna edemedi. 1 mart tezkeresi ana muhalefet partisi chp, bir kısım bağımsızlar ve 6 akp milletvekilinin oyları ile reddedildi.

    2. bu oylama öncesinde abd'ye pazarlığa yollanan akp yetkililerinin istekleri karşısında george bush "bunlar at pazarlığı mı yapıyorlar?" dedi.

    3. oylama sonrasında abd'ye durumu kurtarmaya yollanan akp yetkilileri "deliğe süpürmeyin kullanın" dedi.*

    4. muhtemel kerkük'teki tapu kayıtlarını hükümetin direktifi olmadan kurtaran türk timinin başına abd'liler çuval geçirdi. başbakan recep tayyip erdoğan, bir gazetecinin abd'ye nota verilip verilmeyeceğine dair sorusuna, "ne notası? müzik notası mı bu?" diye cevap verdi.

    5. ikinci körfez savaşı boyunca ve sonrasında abd, koalisyon güçleri, ırak askeri ve polisi, peşmerge binbir türlü terörist yapı ile uğraştı, biri hariç. tüm terör organizasyonlarının üzerine gidilirken pkk'ya bir kişi bir mermi dahi sıkmadı.

    6. ikinci körfez savaşı bittiğinde ırak federal bir yapıya dönüşürken bir milyonu aşkın müslüman sivil katledilmişti. işin ilginci, muhafazakar ve islami geçmişi ile övünen akp bu işgale arka çıkmıştı.

    7. terör örgütü elebaşı elimizde olduğu halde ne örgütün finans kaynakları, ne organizasyon yapısı, ne ilişkileri, ne hedefleri, ne planları araştırıldı, sorgulandı. ama, bunun yerine sözde ergenekon terör örgütü diye bir başka örgüt davası kamuoyunun önüne koyuldu. dava başka benzer davalarla paralel bir seyir gösterdi.

    8. bu dava ve paralelindeki davalar, akademisyen, yazar, gazeteci gibi sivil kesimden ulusalcı olarak bilinen bir çok insanı kapsadığı gibi askerden de bir çok ilginç simayı barındırdı.

    9. terör ile mücadele eden ordu, bir de davalar ve hesapta stratejik müttefiki abd ile baş etmeye çalıştı. 2012 yüksek askeri şura'da bu davalarda tutuklu yargılanan 40 adet amiral ve general emekliye ayrıldı.

    10. ordu bu haldeyken sivil inisiyatif(!) habur karşılaması'nı yaptı. amiral ve generaller ne olduğu hala belli olamayan delillerle yıllardır tutuklu yargılanırken, pişman değiliz diyen teröristlere pişmanlık yasası uygulandı.

    11. polisin ve yargının bir kısmında belirli bir cemaat yapılanmasının olduğu iddia edildi. bu iddia önceleri sadece ulusalcı kesim tarafından seslendirilip diğer tüm kesimlerce görmezden gelmek yoluyla bastırılmaya çalışılırken, başbakan'ın mit müsteşarını koruyan sözleri ve jet hızı ile geçirilen kanun nedeniyle iddianın hiç de boş olmadığı görüldü.

    12. polis ve yargı demişken... hasta, yaşlı insanlara bu davalarda ve davaların soruşturma aşamasında ciddi saygısızlıklar ve ihlaller yapıldı. hatta bazen hasta ve yaşlı olmasalar bile insanlığa sığmayacak muameleler de görüldü; nedim şener'in altı yaşındaki kızının eteğinin çıkartırılması gibi.

    13. terör 2002'den itibaren yavaş yavaş tırmanmaya başladı, her yıl şehit ve saldırı sayısı artarken ortak nokta bıçak kemiğe dayandı açıklaması oldu. basına yansıyan, infial uyandıran her olaydan sonra devlet güçlüydü, hesap sorulacaktı, bu olaylar bitecekti.

    14. diğer yandan, sıfır sorun diye çıkılan yolda sorunsuz komşu kalmadı. iran'a karşı kurulan radar, suriye'ye karşı bir kısmı paralı asker, bir kısmı ajan haberci olan ne idüğü belirsiz muhalefetin lojistik desteğinin türkiye'den sağlanması, ırak'a karşı kuzey ırak'ı, kuzey ırak'a karşı ırak'ı kullanayım derken ikisine de yaranamama durumu ve hala pkk'nın kuzey ırak'ta barınırken türkiye cumhuriyeti devleti dışişleri bakanı'nın 75 yıl sonra bilmem ne gibi bir beyanat verebilme cüreti gelinen noktayı çok güzel özetledi.

    15. recep tayyip erdoğan, ana muhalefet partisi chp'nin hükümetin pkk ile gizlice görüştüğünü iddia etmesi üzerine konuştu ve bir de cümlenin içinde şerefsiz kelimesini kullandı. işin ilginci, bir süre sonra mit'in oslo görüşmeleri açığa çıktı. recep tayyip erdoğan, hükümet değil, devlet görüştü dedi. görüşme kayıtlarının bir kısmı medyada da yer aldı.

    ... daha bir çok şey yazılabilse de, bulunduğumuz an için özetçe budur.

    hal buyken, necip milletim gitti, bu gidişattan sorumlu olan adamları üç defa, hem de artan oy oranları ile, iktidara taşıdı.

    diğer yandan, yine necip milletimin bir kısmı, yıl olmuş 2012 demedi, bir imamın peşine takıldı, hizmet ettiğini iddia etti; kaldı ki işbu imam ısrarla bu ülkede, türkiye'de, yaşamamaktaydı.

    e...

    e?

    yani, daha ne olacaktı be necip milletim?

    neymiş, bilmem kim saldırmışmış! neymiş, bilmem kaç kişi ölmüşmüş! neymiş, bıçak kemiğe dayanmışmış!

    daha ne olacaktı?

    ben mi affettim lan bunları? her ilde, her ilçede onlarca, yüzlerce şehit ve gazi olduğu halde, bunların anası, babası, eşi, evladı devletten yardım eli beklediği halde, habur karşılamasını ben mi yaptım?

    askerimin başına çuval geçirip pkk'ya bir mermi dahi atmayan abd'ye müzik notasını ben mi vermedim?

    teğmenlerin, üsteğmenlerin, yüzbaşıların, binbaşıların, yarbayların, albayların, amirallerin, generallerin evine hücre evi basar gibi sabah sabah ben mi girdim? yurtdışı görevinden apar topar dönüp teslim olan subayları ben mi tutukladım? ben mi sehven terörist numaraları yükledim telefonlarına? evlerine üzerinde parmak izi olmayan uyuşturucu, plastik patlayıcı, porno ve darbe dosyaları içeren flash diskleri ben mi koydum? ben mi asıl delil diye iddia ettiğim el bombalarını yok ettim?

    bayan subayın plajda çektirdiği bikinili fotoğraflara delil diye ben mi el koydum?

    bunları yaparken sahadaki subayların "bu ülke bitmiş, ben burada neden savaşayım" diyeceğini ben mi hesap etmedim?

    18 yerde çıkıp büyük ortadoğu projesi eşbaşkanıyım diye ben mi dedim? ben mi övündüm bununla?

    oslo'da terör örgütü ile ben mi pazarlık yaptım?

    ben mi sahip çıkmadım lan bu ülkeye?

    ben mi akp'ye, bdp'ye oy verdim?

    ben mi cemaate girdim? ben mi kula kulluk ettim?

    basın lan şimdi çok kötüye... bassan ne farkeder, anasını ağlatmışsınız memleketin, bir entry zamanın ötesine gitse ne!

    (ara: memleketin anasını)
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap