72 entry daha
  • 74 yapımı olanı özetleyeyim önce:

    --- spoiler ---
    "aaaa-aaaaağğğğğğ-aaaaaaaaa! aaaaaağğğğ! aaaaaaaağğğğaaaaa! aaaaaaaaaaaaaaaa!"
    --- spoiler ---

    sonra yorumlayayım. yani izleyiciyi sonunda "o neydi be" diyecek derecede etkilediği bir yana, korkudan ziyade işkence filmi sayılabilir. korkmazsınız, olacaklar bellidir aslında ki ilerleyen zamanlarda çekilen çok korku filminde görüleceklerden olduğu için alışkınsınızdır ama... sağlam bi' yarım saati aynı kovalamacayla (bu da spoiler sanki?) geçtiğinden, sinirler iflas edebiliyor. omuzlar çöküyor, gözler kilitleniyor, aptal bir ifade yüze yerleşiyor ve learherface'in sally ile olan "maceraları" orada akıyor (!).

    kötü bir fim mi emin değilim. bayılmam gerekebilirdi de, bayılmadım. ilklerden olması falan izleyici olarak beni çok etkilemiyor, ne yalan söyleyeyim. bir de bu tür filmlerin ilgimi çekmemesi de etkili olabilir, böyle "bu ne be?!" yorumları yapmamda da...

    hı, zaten 83 dakika olduğu için. bir de sanırım az olayla çok gerginlik sağlama hedefi varsa - ki bence olmalı - onu becerdiği için, izlenebilir tabii. bir de hakkını vermek lazım, sonlara doğru olan o "dede" sahnesi sınır zorlamalara gitmiş. bence filmin en dikkat çekici sahnesiydi. leatherface'in bukalemunvari değişimlerine ek olarak - ki o neydi hakikaten?

    ama bir sorum var. izlememişler cevap veremez, bilmesinler detayları diye spoiler içinde soruyorum ki:

    --- spoiler ---

    bu sally bağlandı, masaya oturtuldu, sızdı. sonra uyandı, kaldığı yerden kesintisiz "aaaaağğğğğ-aaaaaaa!"larına başladı ya... bu hatun hiç mi sıkışmadı, altına yapmadı, sızdırmadı? bütün bağlamalarda, kaçırmalarda, alıkoymalarda "çişim geldi" arasına değinilir, kaçıranlar kapıda bekler falan.

    bizim kız tertemiz, kanla karışık oturuyordu da...
    --- spoiler ---

    bu filmde aradığım mantık için şimdi kendimden utandım. spoiler'lar da içinde, dışında karma karışık oldu. ama diyorum ya, sinirler laçkalaşıyor, doğal.

    işte the texas chainsaw massacre izleyicisini bu duruma getiren bir filmdir. değerlendirmeye açık.
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap