aynı isimde "casper (çizgi film kahramanı)" başlığı da var
161 entry daha
  • inanılmaz bir marka. yani ben casper markalı herhangi bir şeyin bu ülkede hala satılabiliyor olmasını yemin ediyorum şansa, bala ve ülkemiz halkının doymaz kazık yeme isteğine bağlıyorum. casper'ın başındaki o boğaziçili dayılar pazara erken girmelerinin avantajını kat, kat, kat, kat, kat para kazanarak yiyorlar şu an.

    ne zaman bilgisayardan çok anlamadığını fark ettiğim biri gelip 'abi laptop ısınıyo ya, kapanıyo hep' dese, diyorum tamam, casper bu. kesin. hiç de şaşmıyor. bir keresinde facebook'u açtığında bile ısınmadan kapanan bir laptopun içini bizzat açtım, zira sahibi 'skerim garantisini de hayaletini de' şeklinde delirme noktasına gelmişti, ısrarla rica etti. alt kapakta, fan çıkışlarının önünde bir de ne göreyim, bütün kapağı kaplayan bir plastik-naylon parça. meğer alet dışarıdan hava alamıyormuş lan. o parçayı üretimde nasıl unuttularsa, çıkardıktan sonra idare eder bir performansa ulaştı alet. performanstan kastım, kapanmadan çalışma yani. kapanmadan 2 saat falan çalışması bir başarı çünkü casper laptoplar için.

    şimdi yine bir tanesiyle uğraşıyorum. i7 işlemcili, 6 gb ram'li, iyi bir ekran kartına sahip kağıt üstünde hayvan gibi makine. 2 seneyi geçmesiyle beraber youtube videolarında bile kapanmaya başlamış. temizledik, termal macun yeniledik, yok yemiyor. en sonunda mecburen alt kapağı söktük, bir notebook soğutucusunu aldık, soğutucu içindeki fanı yetersiz kalır diye söküp 2 tane yeni fan taktık, bilgisayarın da alt kapağını kapatmadan o 'düzeneğin' üstüne koyduk da, anca iyi kötü bir video izleme deneyimi sağlayabilsin.

    yani ben hayatımda bu kadar kalitesiz bir malla muhattap olduğumu yeminle hatırlamıyorum.

    teknik destek kısmından erişebileceğiniz sürücü ve güncellemeler kataloğunun ftp:// uzantılı bir ftp sitesi olduğunu da belirteyim. önce benioku.jpg dosyasını indirip, o resimden klasörler arasında nasıl gezinmeniz gerektiğini çıkartıyorsunuz, sonra klasörler arasında dolana dolana arıyorsunuz. bulursanız tabii. pes yahu.

    neyse, aslında şunu diyecektim ben çok uzadı konu. yüce türk markası inanılmaz %100 türk sermayesi casper'ın yaptığı şeyi siz de yapmak istiyorsanız, yapabilirsiniz sevgili dostlar. birkaç yüz milyarlık sermaye yeterli.
    başlayalım. 4 adımda %100 inanılmaz türk bilgisayar markası olma yöntemleri rehberi:
    1) dandik bi marka ismi bulun, sikko bi logo yapın.
    2) alibaba.com gibi bir çin malı üretici-ihracatçı sitesinde 'oem laptop' diye aratın.
    3) seçtiğiniz bir üreticiyle temasa geçin. deyin ki 'i'm planning to order 10.000 laptops, do you have a branding program?' evet diyeceklerdir, kendi logonuzu adamlara gönderin. bi de türkçe windows kurun amk deyin. onun da ingilizcesini bulun artık.
    4) şatafatlı reklamlarla piyasaya girin. yüzde yüz türk, türk bilim adamlarının inanılmaz başarısı, adeta boğaziçi üniversiteli mühendislerin tasarladığı inanılmaz ihracat dizüstü bilgisayarı hayret verici ucuzlukta rakamlara satıyoruz falan diye reklamlar çıkartın basında.

    tebrikler. şu anda %100 türk bir bilgisayar markası çıkarmış oldunuz. gördüğünüz gibi hiç bir boktan anlamanıza gerek yok. dikkat ettiyseniz teknik servis falan da kurmadık. bozulursa kullanıcı hatası falan deyin. fanları üfleyip, garanti etiketini yapıştırıp geri verin.

    macbook air'in görünüş olarak birebir çakması o ultrabook'larından hiç bahsetmek istemiyorum. nedense bu taklitle dalga geçen videolar da birden kayboluyor ortadan, enteresan değil mi sizce de?

    bu ülkenin değerlerini 'türk markası hacı, yiyin gari, bak biz üretiyoz ehehe' diyerek sömüren, ülkeyi kalitesiz mal cenneti yapan ithalatçılara hakkımı helal etmediğim gibi, aha bu adamlara para kazandıracağıma giderim israil malı alırım. en azından kendimi gerizekalı hissetmem böyle.

    ekleme bir: iki acer'ın ardından aldığım macbook air'i kullanıyorum, türk malı herhangi bir şeye pahalı olsa bile daha fazla para verip deneme taraftarıyım. deneyenleri gördüm. giriyor paso. en sonunda dedim en iyisini alırım, bunlarla uğraşmam.

    ekleme iki: alibaba nedir derseniz, alın mesela 15 inç laptop üreten firmaların satışa hazır ürünleri: http://www.alibaba.com/…p/--------------48-679.html
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap