39 entry daha
  • birçok sivil toplum kuruluşu gibi, yüz yüzecilere sahip olan kurum.

    şimdi, ben buradaki yüz yüzeci arkadaşlarla birçok kez karşı karşıya gelirim. yanıma doğru usul usul yaklaşıp ''merhaba, nasılsınız?'' derler, ben de daha önceden kendilerinin yaptığı işi uzun bir süre greenpeace'te yaptığım için terslememeye çalışır, her zaman dinler ve yaptığı işlere karşı duyduğum saygıyı dile getirir yanlarından uzaklaşırım. öğrenci olduğumdan ve stk'ların samimiyetine karşı zerre inancım olmadığından ötürü bağış da yapmam haliyle.

    bundan birkaç hafta önce, yağmurlu bir günde barbaros'tan aşağı doğru koştur koştur inerken yine buradaki arkadaşlardan biri çevirdi önümü. ben yine dinlemeye başladım yağmurun altında kendisini. sözünü bitirince de her zamanki gibi teşekkürümü edip iyi dileklerimi diledim. ancak karşıdaki hanımkızımızın tepkisi çook acayipti. konu hakkında biraz tartıştıktan sonra, bir şeyler kendisinin zoruna gitmiş olacak ki ''ya biz burda yağmur altında sırf çocuklar için fedakarlık yapıyoruz, çalışıyoruz bir kimse de bizim kadar fedakar olamıyor'' gibisinden bir şey söyledi. o an tartışmayı sürdürmek istemedim zira ıslanıyordum, yoksa sabaha kadar tartışırdım kendisiyle, hiç sorun olmazdı benim için. yürüdüm gittim yoluma.

    3-4 saat insanlarla muhabbet edip, günün sonunda 35tl+10tl ticketi cebe indirerek fedakarlık yapılmaz bi kere arkadaşım. evet yağmur altında ıslanıyorsun ama babanın hayrına da yapmıyorsun bu işi. zaten yoldan çevirip koşullarını saydığında 10 kişinin minimum 6'sının kabul edeceği bir yerde çalışıyorsun. sen olmasan da çook rahat bir şekilde döner yani orası, merak etme. he bu işi yapıp da para almayanı vardır mesela, işte odur fedakarlığı yapan. gidip arkadaşlarına ''ben unicef'te çalışıyorum, çok havalıyım ben, fedakarım, unicef haberlerini de retweet ediyorum, hem iş bilgilerime de unicef ekliyim'' diye hava atarak fedakarlık olmaz.

    bu kurumun bir de ceosu vardı sanırım, bundan birkaç gün önce bir yerde okumuştum. kendisinin yıllık kazancı 12 milyon euroymuş. o da ''sosyal sorumluluk yapıyoruz, taşın altına elimizi sokuyoruz'' diyordu mesela. ne kadar büyük fedakarlık yaptıklarından bahsediyordu. 12 milyon euro alarak, evet. çalışanları da kendisinin izinden gidiyor sanırım.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap