8 entry daha
  • jaeger-lecoultre, 180 yıl önce temelleri atılmış, derdi hep kaliteli saatler üretmek olan bir üretici. haklı olarak derin tarihleriyle gurur duyuyorlar. bunca uzun bir tarihten dolayı tanıtım yapma konusunda hiç sıkıntı çekmiyorlar.

    şirketin saatlerinden birine sahip olanlardan biri de ünlü oyuncu charles chaplin imiş. onun yolundan giden torunu yazar ve sinemacı carmen chaplin'in bugün milliyet gazetesinin cadde ekinde söyledikleri saatlerle insanlar arasındaki bağlara işaret ettiği için önemli:

    “antika saatleri çok seviyorum, en çok da geçmişleri ve hikayeleri olmasını. 1920’ler ve retro tarzındaki minik ve mücevher şeklindeki saatler bana hitap ediyor. minik bir mücevherin arkasında kalp atışı gibi bir mekanizma olması beni büyülüyor.”

    carmen hanım bu sözlerin ardından dedesi charles chaplin'in saatini anlatıyor:

    “dedemin saati beni çok etkiliyor. çünkü dedem saati babam michael chaplin’e 14 yaşına bastığında hediye etmiş. babam da evlenirken saati anneme hediye etmiş. bizim ailede uğur getirdiğine inanılıyor. çünkü anne ve babam 45 yıldır evliler ve mutlular.”

    jaeger-lecoultre, carmen chaplin'e kutlamaların şerefine bir film yapmasını önermiş. 25 ocak 2013'te ‘a time for everything’ (her şey için bir zaman) filminin gösterimi yapıldı. carmen chaplin hazırladığı filmi şöyle anlatıyor:

    "bu filmde zaman geçerken ruhumuzun bir parçasını bazı objelerde bıraktığımızı anlatıyorum. filmde 3 kuşak chaplinler oynuyoruz. annem patricia chaplin ve kızım uma chaplin bhalla bana eşlik ediyor.”

    http://mekaniksaat.blogspot.com/…sarksn-soyler.html
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap