3 entry daha
  • bu sabah alfa romeo yetkilileri tarafından geneva motor show'da tanıtılacağı söylenen alfanın yeni doğan efsanesi. otomobil hakkında söylenen yeni özellikler ise:

    - dna moduna ek olarak race modu. (dnar : dynamic - natural - all weather - race) olacak yani..
    - yarış otomobillerindeki kadar düşük bir cz değeri*. bu da yüksek hızlardaki yakıt tüketiminin de ciddi düşük olacağı anlamına geliyor.
    - üretim yeri olarak modena'daki maserati fabrikası olması kesinleşmiş.
    - üretilecek sayı maalesef yılda 2500 adetle sınırlandırılmış (alfadan yine peynir ekmek gibi satacak bir otomobil için büyük bir strateji hatası daha)

    söz verilen fiyatlara satılırsa sınırlı üretimin bir anlamı kalmayacak.. sınırlı üreteceksen fiyatı yükseltmek için böyle yaparsın, ya da fiyatı düşük tutup üretebildiğin kadar üretirsin ki sürümden kazanasın.. hem ucuz hem sınırı üretim bir araç prestij için eyvallah, ikinci el değerini müthiş yükseltir. ama karlılık açısından belki de tasarım için harcanan meblağları bile geri getirmeyebilir.. umarım büyük bir strateji hatası yapmıyorlardır ve bu bebeklere ilerde ikinci el olarak bile türkiye'de de sahip olabiliriz. alfista olmasına gerek olmadan her otomobil tutkunu bunu ister.

    bize yamuk yapma alfa!
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap