9 entry daha
  • onun dışında eowyn'in gayet güzel hatırlattığı gibi bir de comic bazlı gothic var, batman var herşeyden önce gotham city zaten isminden anlayabileceğimiz gibi nedir (gotiktir)
    onun dışında herhalde sandman ve death gibi karakterle de, sinemada the crow'un temsil ettiği tarza da gothic demeliyiz. thief adlı hastası olduğumuz oyundaki mekanlar da çılgıncasına techno gothic değil midir (öyledir)

    gothic herşeyden önce bir tarzdır, abartılı (hatta ileri gothic döneminde gothic flamboyant diye iyice abartılı bir tarza dönmüştür), ihtişamlı, ortaçağ felsefesiyle epey karanlık, ama bir yandan da allahına kadar ayrıntıya önem veren, incecik işlenmiş (flying buttress'leri, kemerleri düşünürsek) her açıdan daha yüksek, daha ince, daha hayranlık uyandırıcı olmaya çalışmış bir dönemdir. klasik dönem ve eserleri uygarlığın baştacı sayıldığından ve rönesans'a temel olduğundan gothic'e gothic adı verilmesi bundandır, yoksa zaten o dönemde kimse "evvet bu çok gotik" demiyordu. klasik yunan-roma mimarisi neyse gothic o değildi, klasik yunan-roma düşüncesi neyse de ortaçağ o değildi çünkü.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap