127 entry daha
  • hayatım boyuca aldığım en anlamlı hediyelerden biridir.

    sene '96. orta okul birinci sınıftayım. yarı yıl tatiline gireceğiz, okulda karne günü...
    ben karnesine zayıf gelecek bir kaç arkadaşımı teselli ediyorum ama kendi derslerimden o kadar bihaberim ki, "üzülme ya belki benim de matematik 1 gelir" filan diyorum. ama gerçekten tek bir tane dersimin bile sınav notunu bile hesaplamamışım.

    ben böyle saçma saçma hareketlerde bulunurken, hoca derse girdi ve karnelerden önce teşekkür alanların belgelerini dağıtmaya başladı.

    işte o anda, benim adımı söyledi. söylerken kendi de şaşırdı. duyunca sınıftakilerle birlikte ben de şaşırdım. belgeyi almak için hocanın yanına gidince, aldığımın aslında teşekkür belgeleri arasına karışmış bir takdir belgesi olduğunu fark edince, şaşkınlığımız 10 kat daha arttı.

    ben hiç aklımda yokken birden sınıfın en çalışkan 3. öğrencisi oldum.
    o an, diğer iki çalışkan öğrencinin gözlerindeki kıskançlığı hâlâ hatırlıyorum :)
    şimdi bu nereden çıktı, diye düşündüler.

    ben elimde kimsenin beklemediği takdir belgesiyle, eve gittim. annem görünce, o da inanamadı. bu inanamazlık bir iki gün daha devam etmiş olmalı :)

    işte benim bu beklenmedik başarıma karşılık annem, ödül olarak değil, bir zerafet olarak bana parfüm hediye etmişti. yani 11 yaşında, daha yeni yeni ergenliğe girerken, parfüm gibi bir kişisel güzellik ürünü, insana kendini gerçekten özel hissettiriyor.
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap