6 entry daha
  • 27 kasım 1972 yılında samsun’da doğdu. ilk öğrenimini samsun gülsüm sami kefeli ilkokulu’nda, orta öğrenimini samsun namık kemal lisesi’nde, yüksek öğrenimini gazi üniversitesi eğitim fakültesi güzel sanatlar bölümü müzik öğretmenliği anabilim dalı’nda tamamladı. bu yazının yazıldığı tarih itibariyle dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar enstitüsü müzik teknolojileri bölümü’nde öğrenimi sürmektedir.
    cânan sezgin’in ilk ve en önemli müzik hocası, babası muhterem sezgin olmuştur. genel musîki bilgisi, üslûp ve tavrını babasıyla süren disiplinli çalışmalarıyla kazanan sezgin, 9 yaşındayken de merhum mustafa besen’den mandolin ve sonrasında keman dersleri almaya başlamıştır. samsun belediye konservatuarı türk sanat müziği bölümü’ne devam eden sezgin, 1986 yılında sınıf atlayarak buradan mezun olmuş, 1989 yılında trt ankara radyosu’nun yurt genelinde açtığı sınavı kazanarak çeşitli radyo ve tv programlarına konuk sanatçı olarak katılmaya başlamıştır.

    1990 yılında kültür bakanlığı’nın açtığı sınavda başarılı olarak samsun devlet klasik türk müziği korosu’na girdi. aynı dönemde tsm çocuk müziği korosu şefliği ve samsun belediye konservatuarı’nda öğretim üyeliği yaptı. 1995-2005 yılları arasında ankara devlet klasik türk müziği korosu’nda görev aldı. yine aynı yıllarda ankara radyosu’nda akitli sanatçı olarak yer aldı. 1996-97 sanat sezonunda yapı kredi bankası’nın projesi olan “istanbul şarkıları” isimli özel bir gösteride emel sayın, modern folk üçlüsü ve çeşitli sanatçılarla görev aldı. 2006 yılından bu yana da izmir devlet klasik türk müziği korosu’nda görev yapmaktadır.

    canan sezgin, bir çok radyo ve televizyon programında solist olarak yer almış, pek çok yurt içi ve yurt dışı konserde de ses ve keman sanatçısı olarak görev yapmıştır. sezgin’in beste çalışmaları da bulunmaktadır, trt repertuarı’nda iki saz eseri kayıtlıdır. trt izmir radyosu solistlerinden yahya geylan ile evlidir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap