27 entry daha
  • bob marleyin çocukları arasında en enteresan işlere imza atan ve en küçük olanı. adam hangi işe el atarsa o işin daha katmanlı ve keyifli hale getiriyor. skrillex feat durumunda daha farklı bir tabana da yayılıyor. nas ile çıkardıkları albüm özellikle sözleri anlamında baya baya güzel bir albüm. bu adamın canlı performansları albüm kaydından bir adım önde, cover durumuna çok müsait ve çok çok daha eğlenceli olabiliyor. iyi bir rastafari olarak ritüeller konserlerde de gayet yerine getiriliyor. arkada lion of zion un bayrağını sallayan ve konser başlamadan hayır dua eden amca da bunlara dahil.

    damian nickname olarak jr. gong u kullanıyor. bu ironik aslında ama çocukları arasında kralın varisi olabilecek kişi olarak bu sembolizme uyuyor. dreadlocklar ayağa ulaşmış ama önemli olan kafandaki rasta değil, kalbindeki sevgidir değil mi? bu konuda damian ın samimi bir tavır içinde olduğunu düşünüyorum. bunu yapmak gibi bir yükümlülüğü yok ama sözlerin nerdeyse bir çok kısmında rastafari, jah, ethiopia ve jamaica ya atıflar var.

    şu çok ironik gelmiştir bana; konsere türkiyede allahı anarak başlasak tuhaf karşılardı millet. damian olaya jump tan sonra jah herkes biliyor diye girebiliyor. bunlar hoş detaylar elbette.

    damian 1978 doğumlu ve üretkenliğinin daha başında yer alıyor. superheavy projesinde bir çok farklı sanatçı olsa da damianın performansı daha fazla gözönüne çıkıyor. bob marleyin çocukları birbirleri ile bir çok projede çalışıyorlar. sürekli bi feat, bi ortak şarkı , prova olayı var ki bu miras için çok güzel. zamanla damianın çok güzel işlerde daha fazla kişiye ulaşacağını düşünüyorum. damiana baktığımda bob marleyi görmüyorum. bambaşka bir sanatçı belki aynı konseptte ama bambaşka modernize işler yapıyor.

    yakın bir zamanda bir rastaman gördüm. uzak bir ülkede ayakta duruyordu. hepsi sevginin içindeydi. i and i.

    (bkz: road to zion)
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap