39 entry daha
  • olumlu ve olumsuz yönleriyle, hakkında söylenebilecek her şeyin zaten söylendiği 2010 yapımı kim ji-woon filmi. bir oldboy değil, ama yine de çok sıkı bi film diyerek özetleyebiliriz sanırım.

    --- spoiler ---

    asıl dikkatimi çeken, gözü yaşlı ajanımız, ele geçirilmiş villaya girip, sapık piçlerin hakkından gelip, ufak bir zayiatla asayişi berkemal hale getirdikten sonra bizim oldboy'u attığı tren yolu altgeçidi, memories of murder olarak da bilinen, orijinal ismiyle salinui chueok'ta, dedektiflerin şüpheliyi getirip, ağzını burnunu kırdıkları; o anda amerika'dan gelen dna eşleşmesinin negatif çıktığına dair raporun sonucunda ise bırakmak zorunda kaldıkları ve zanlının, altgeçidin karanlığına doğru koştuğu tren yolunun ta kendisidir diye düşünüyorum. hatta seul'den gelen ve cinayetler sonucunda psikolojisi bozulup, başlarda karşı olmasına rağmen şiddete meyletmeye başlayan dedektif, arkasından ateş etmişti zanlının. işte, o herifin içine doğru koştuğu geçitten dışarı çıktı oldboy abi bu filmde. yönetmenler birbirlerine gönderme mi yaptı, sadece bir tesadüf mü, yoksa güney kore'de bu altgeçitlerden onlarca mı var, bilemiyorum.

    o değil de, güney kore sineması sayesinde, yakında seul ve çevresini avcumun içi gibi biliyor olucam galiba. türk sinemasının müptelası olup, iki farklı filmde haydarpaşa'yı görünce, "oha lan, resmen tanıyorum artık oraları" diyen koreli gibi hissediyorum kendimi.

    --- spoiler ---
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap