8 entry daha
  • 29-30 nisan ve 4 mayıs tarihlerinde, franz kafkanın davasını (bkz: der prozess) oynayacak topluluktur.

    oyunlaştırma drama atölyesinin.

    https://www.facebook.com/events/361592637284814/

    "“böyle bir davası olan onu baştan yitirmiştir..”

    korku çağının egemen olduğu bu dünyada, konuşan fakat iletişim kuramayan insanların hikayesi dava. yazgıların baştan belli olduğu, toplumun bu kabullenmişlik içerisinde, sistem çarkının işleyen parçalarından farklı bir kimliğe bürünemediği, bürünenleri ise dışladığı, otoritenin yaptıklarını ve söylediklerini mutlak doğru olarak kabul ettiği, olduğu yerde bekleyen, ilerleyemeyen, ilerleyenleri ise engelleyenlerin hikayesi.

    20. yüzyılın başlarında yazılmış olmasına rağmen, otoritenin insanlar üzerinde kurduğu baskı ve bu baskının getirdiği “korku”nun insanları ne denli uysallaştırdığı, farklılaşmayı engellediği, insanları adeta tek tipleştirdiğini, bu güç karşısında güç sahiplerinin ne denli yozlaşabileceklerini evrensel bir kimliğe büründüren kafka’nın yazdıklarının hala geçerlilik koruması, eserin değerini ortaya koyuyor.

    kafka’nın yarattığı karmaşık dünyada, gerçek ile kabus arasında, her daim umutla fakat bir o kadar da umutsuzlukla ilerleyen bir öykü dava. jospeh k.’nın bir sabah kötü bir şey yapmamış olmasına rağmen tutuklanması ve bu tutuklanmayı izleyen süreçte k’nın başına gelen olaylar hem tek tipleştirilmiş topluma hem de yozlaşmış otoriteye karşı son derece etkili bir eleştiri biçimi."
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap