45 entry daha
  • kenarda kalmış, aradan çıksın:

    "gazi mustafa kemal" veya "fethullah gülen hocaefendi" ifadeleri gibi, bu ifade de kesinlikle "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilmelidir. bu ifadeyi suç saymak halt yemektir. bu noktada herhangi bir tereddütüm yok.

    yalnız, bu ifadeyi sırf bir saygı göstergesinden ibaret olduğunu iddia etmek de bir başka hıyarlıktır. şahsen hiçbir politikacı veya otorite sahibi bir şahıstan bahsederken bu "sayın" tabirini kullanmayı gerekli görmem. "sayın erdoğan", "sayın kılıçdaroğlu" veya "sayın obama" demem mesela (belki kinayeli konuştuğum zamanlar hariç). aynı şekilde "gazi mustafa kemal paşa" veya "fethullah gülen hocaefendi" de demem. bunlar bana endoktrinasyon ürünü bir zorlama gibi gelir. "sayın öcalan" da öyle. ki, şunu fark ettim, "sayın öcalan" diyenler de genellikle, şakirtlerdeki "hocaefendi" olayında olduğu gibi otomatiğe bağlamışcasına, sadece öcalan'a "sayın" derler. diğer otorite sahibi şahıslardan bahsederken, bu "sayın" kalıbını nedense unuturlar. burada kastettiğim direkt pkk'ya veya bdp'ye bağlı insanlar da değil (hani o durumda, yine zorlama gelse de, ideolojik açıdan belki bir yere kadar anlamlandırabilirim) - fikri hür, irfanı hür olması beklenen gazetecileri, akademisyenleri kastediyorum.

    kısaca, evet sadece bir ifade şeklidir, ifade özgürlüğü kapsamına girdiği konusunda herhangi bir tereddütüm yoktur, ama nazarımda samimi bir ifade şekli değildir.

    peki bu konuya bu kadar takılmamın sebebi nedir?
    (bkz: birey kültü)
    (bkz: abdullah öcalan'ın voleybol oynarken hile yapması)
    (bkz: öcalan'ın kürtleri sermayeye pazarlaması)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap