122 entry daha
  • türkiye'de üç farklı yayınevinden üç farklı isimle basılmış isaac asimov kitabı. ilk olarak 1976 yılında milliyet yayınları tarafından "robotlar" adıyla piyasaya sürülmüştür. ardından 1983 tarihinde deniz kitaplar yayınevi "ben robot mekanik adam devri" ve altın kitaplar da 1992 yılında "ben robot" adıyla kitabı bir kez daha raflarla buluşturmuştur. ikinci baskıları yapılmamış olan bu kitapları bulmak epeyce zordur. sahaf sahaf dolaşmayı gerektirebilir.

    kitapta birbirinden ilgi çekici pek çok kısa öykü bulunur. bu öyküler genel olarak "abd robot ve makine adamlar" şirketi ile bu şirketin bünyesinde üretilmiş olan robotların ekseninde cereyan eder. asimov evreninin en önemli karakterlerinden dr. susan calvin ile bir nevi ayrılmaz ikiliye dönüşmüş olan gregory powell ve michael donovan öykülerin odağındaki isimlerdir. robot serisi'nden önce okunursa tadından yenmez. zira söz konusu seride bu kitaba pek çok gönderme vardır.

    ayrıca, arzlıların ilk yıldızlararası yolculuğu nasıl başardıklarının öyküsü ile ilk insansı robot olduğu tahmin edilen stephen byerley'in ilginç hayat hikayesi de bu kitapta anlatılır.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap