10 entry daha
  • osmanlı tarihinin en ihtişamlı zaferlerinin önemli kısmını toptan kapsayan bir devri "ilham alarak" dahi olsa anlatan bir dizinin savaş sahnelerine burun kıvıran senaristi. kendisine türk dizi tarihindeki en çok para harcanan ve karşılığında en ihtişamlı savaş sahnesi haline gelen mohaç meydan savaşı sahnesinin yer aldığı 26. bölümü izlemesini tavsiye ediyorum buradan:

    http://youtu.be/dv0ogcmgoxk

    "tıklanma sayısı"ndan dahi ilgili bölümün (birçok olayın yer aldığı sezon finalleri haricinde) son sezondaki bölümlere göre bariz bir şekilde daha fazla izlendiği görülebilir.

    ha, tüm bunlara rağmen hepimiz biliyoruz ki muhteşem yüzyıl'ı kendisi yazmaya devam ettiği sürece bolca çekişme, ihtiras ve karmaşık ilişki yumağı içeren kadın-erkek ilişkileriyle yetineceğiz. savaş sahneleri ise çadırında bekleyen bir "muhteşem" padişaha yapılacak 3-5 cümlelik izahatla geçiştirilecektir, tıpkı türk denizcilik tarihinin en büyük zaferi olan preveze deniz zaferi'nde olduğu gibi.

    bence yine de suç kendisinde değil, meral okay'ın vefatından sonra ortada kalan senaryoyu yürütme görevini tarih gibi başlı başına derya olan bir konuda daha önce çalışmamış birine sırf meral okay ile tretman kısmında birlikte çalıştığı için emanet edenlerde bana kalırsa. abartmıyorum, muhteşem yüzyıl'ın her yeni bölümünde kavak yelleri'yle arasındaki farkların biraz daha azaldığını izliyorum, bir yandan da efe'nin sarayın bir yerinden fırlayacağından korkarak tabi. o kadar para harcanan, rahmetli meral okay'ın o hasta haliyle dahi her bahsedişinde gözlerinin içini parlatan "muhteşem" bir proje ne hallere geldi....

    yazık.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap