9 entry daha
  • son derece yeterlidir. daha fazlası olsa, bütün direniş karışacaktı emin olun ki.

    evet, bireylerin talepleri daha fazlaydı ama ne yazık ki noel babaya gönderilen istek listesinden bahsetmiyoruz. faşizme karşı omuz omuza derken, faşistlerin alası bozkurt işaretleri ile dolanmadı mı taksim’de? böyle bir kitleden nasıl ortak bir talep götürülecekti? neyse uzatmaya gerek yok.

    istifa diyenler de bir dursun düşünsün, arınç’a “tayyip de istifa etsin bir zahmet” mi diyeceklerdi. gelin, bana “patronuna söyle istifa etsin” deyin, ne kadar komik bir düşünelim. ayrıca istifa taleple olmaz, bu şekilde direnişle zorlanır.

    sivil direnişimiz, (devlet) babasına atar yapan bir ergendi. başka bir şey değil. baksanıza en öne çıkan kahramanımız çarşı oldu, hiçbir örgüt değil. bu çok büyük bir kazanımdır, çünkü önceden dayak yiyip, köşede ağlayan çocuktuk, büyüdük. yetişkin olursak, o zaman sınayalım gücümüzü.

    ayrıca politik olarak da çok başarılı; kent hakkımızı, özgürlüğümüzü ve sembollerimizi istedik. o kadar makul ki, vermedikleri zaman öfkemiz tekrar bilenecek ve mücadelede büyüyeceğiz.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap