• hacettepe'nin romatoloji hocalarından güzel insan. yıllar sonra dahiliye bölümüne dair hatırlayacağım ilk hocalardan olacaktır ki bunun için birkaç sebep var.

    öncelikle olayın magazinsel yönüne bakalım. hocamızın iki kez tus ya da ydus'ta 1. olması var ki konuyla uğraşanlar bunun devenin yelena isinbayeva'dan yükseğe sıçramasından daha kolay olmadığını bilirler. başarı konusunda imrenilecek düzeyde mesafe katetmiş çoktan. dersi anlatma konusunda ise amfiyi tıkabasa dolduran hocalar kadar şov yönü yoktur, hergünki kadar doludur amfi onun derslerinde. ama hastabaşı derslerinde müthiştir. bu bence uzmanlık alanının, anlatılması en zor, hemen her şeyi idiyopatik olan, mekanizmasını kimselerin net bilmediği bir branş olmasından kaynaklı. ama hastabaşı derslerinde amfi derslerinden farklı olarak konuyu romato dışına çekme özgürlüğü olduğu için, bu zamanlarda ne kadar kaliteli ders anlattığını anlıyorsunuz.

    okulun personel turnuvasında birkaç yıldır voleybol oynuyor, işin ilginci o cüssesiyle harbi sağlam smaca yükseliyor filan. zaten öğrenciliğinde de üniversitenin voleybol takımındaymış bir başka hocanın dediğine göre.

    giyim tarzı olarak hastanenin en özgün hocası sanırım. işini iyi yapıyor olması bu özelliğinin fersah fersah önüne geçiyor olmalı ki pek mevzu bahis edilmiyor.

    ve en önemlisi öğrencisine ve hastasına karşı çok baba adamdır. mesela şöyle bir olay var: hocanın verdiği ilacı 20li yaşlarındaki bir hasta aksatmış olacak ki bazı semptomlarla geri geliyor hocanın yanına. hasta ilacı kullandığını iddaa etse de, hoca inanmıyor ve hastaya tepkisi " kullanmamışsın abicim işte, kullanmamışsın" şeklinde babacan bir tavrı var. normal şartlarda başka hocalardan daha sert tepki alırsınız ya da önemsenmeyip cevap alamazsınız. bir başka ilginci ise; posta beyler o an ortada yok olsa gerek ki, sedye üzerindeki hastayı bizzat hocanın taşıdığına şahit oldum. "futbol sahalarında ender görülen"den daha ender bir şey bu. bunu yapacak kaç hoca var diye sormuyorum bunu yapacak hemşire ya da çömez asistan var mıdır? "insanlık ölmemiş"in tıp sözlüklerindeki karşılığı bu olmalı.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap