• her ne kadar ismi tai chi 0 olsa da kimi yerlerde tai chi zero olarak da geçmekte diye ön bilgiyi verip eyyorlamaya başlayabilirim.

    şimdi kimi filmler vardır hani, fikir güzel ama sonuç berbattır, bu da biraz tersi olmaya çalışmış eğlenceli bir uzakdoğu vurdu kırdı filmi.

    fikir hakkat boktan, benzerleri milyon kez işlenmiştir zaten ama dayılar epey ilginç anlatımıyla filmi güzel bir hale getirmişler.

    şimdi güzel dedim ama kalkıp da bir baş yapıt, uuu beybi, falan beklemeyin. anca orta halli eğlenceli bir şey olabilmiş, zaten daha fazlasını beklemek de pek olmazdı sanki.

    komedi kısmı esasen çok çok da komik değil, ama işin içine biraz steampunk(gerçekten biraz), birazdan daha fazlaca absürdlük koyunca, elle tutulur bir hale gelir gibi olmuş.

    neyse uzatmiyim, konuyu anlatim, ilginizi çekerse bakarsınız.

    elemançonun biri kafasında şeytan boynuzu denen bi şişkinlikle dünyaya uçarak doğar. bu eleman kungfu konusunda süper yeteneklidir, hele bir de kafasındaki şişkinliğe düğme gibi basınca hepten coşar. ama işte bunu kötü niyetli kişiler kullandıkça ölüme giderek yaklaşır. bu ölüm durumundan kurtulmasının tek yolu, bilmemne köyüne gidip sadece o köyün halkı tarafından bilinen bir kung fu stilini öğrenmesinden geçmektedir.

    bizim eleman bu bilgiye ulaşana kadar (filmin ilk 10 dakkası falan olsa gerek) film gayet sıkıcı giderken, köye ulaşıp köy tarafından dışlanmasıyla beraber absürdlüğün ve görece komedinin dozu artar. köy dediğim de bana epeyce galya köyünün uzakdoğu versiyonu gibi geldi.

    sonuçta orta halli bir absürd komedi ortaya çıkmış, ben eğlendim, böyle şeyleri sevenlere de tavsiye ederim.

    sanırım devamı olan tai chi heroda çıkmış, onu da seyrettiğimde eyyorlarım artık.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap