43 entry daha
  • "düşük bütçeyle nasıl bilim kurgu/gerilim filmi çekilir?" sorusunun cevabı niteliğinde film.

    tam olarak bilim kurgu da diyemeyiz aslında, hiçbir türe koyamayız. içinde dram var ama duygu sömürüsü şeklinde değil, içinde aşk var ama vıcık vıcık değil, içinde aksiyon var ama vahşet ve kan dolu değil, içinde müzik var ama ajitasyon unsuru olarak değil, içinde korku ve gerilim var ama klişe şeklinde değil. ancak en önemlisi, içinde yol ve yolculuk var. kimi zaman belgesel izliyormuş hissi veren kartpostal niteliğinde kareler, insan manzaraları, doğa harikaları var. yaşanan fantastik olaylara rağmen gerçeklik duygusu var.

    genelde birden fazla şey anlatmaya çalışan filmler kötü olur ama bu çok iyi olmuş. aksiyon, kan, vahşet arayanlar filmin ismine aldanmasın. çok ilginç ama ismi monsters olmasına rağmen bittiğinde huzur veriyor. sanki nuri bilge ceylan gerilim filmi çekse bunun gibi bir şey çekermiş gibi.

    filmin tek eleştirilebilir yönü, özel efektlerin yapaylığı. ve fakat oldukça düşük bir bütçeyle çekildiği için daha iyisini beklemek haksızlık olur. zaten yukarıda saydığım nedenler, filmi o kadar iyi yapıyor ki bir süre sonra özel efektlerin yapaylığını görmezden geliyorsunuz.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap