8 entry daha
  • bugün itibariyle ergenekon tiyatrosunda 20 yila mahkum edilmis degerli insan. davanin sacmaligini anlamak icin nusret senem'in avukatligini üstlendigi davalarla, ergenekon'da kimlerle yargilandigina bakmak yeterli.**

    --- spoiler ---

    1950 yılında çıldır gölebakan (meredis) köyünde doğdu. behçet ve nazani senem’in altı çocuğunun en büyüğüdür.
    evli ve bir çocuk babasıdır.
    1974 yılında ankara hukuk fakültesinden mezun oldu tapu ve kadastro genel müdürlüğü merkez teşkilatında bir yıl devlet memurluğu yaptı. avukatlık stajı tamalayarak 1978 yılında ankara’da serbest avukatlığa başladı.

    1978 aralık ayında k.maraş’ta meydana gelen katliamdan sonra yaşamını yitirenlerin yakınlarının ve yaralananların avukatlığını üstlendi.

    1979-1980 yıllarında adana’da daha sonra askeri yargıtay’da süren kahramanmaras katliamı davası’nda müdahil vekilliğini sürdürdü.

    1980’de 34 kişinin hunharca öldürüldüğü çorum katliamı, 1993’de meydana gelen ve sivas’ta, 35 aydınımızın madımak otelinde yakılması ile sonuçlanan utanç verici olaylarda müdahil vekilliğini yürüttü.

    12 eylül 1980 sonrasında benzer yüzlerce davada ülkemizin iç kargaşaya sürüklenmesine, milletimizin alevi-sünni, kürt-türk, sağcı ve solcu olarak bölünerek güçsüz düşürülmesine karşı yürütülen mücadelenin her safhasında yer aldı.

    uğur mumcu suikastı, ordumuzun en üst düzey beş komutanından biri , milli güvenlik kurulu üyesi olan, uçağına yapılan sabotaj sonucunda şehit edilen, jandarma genel komutanı orgeneral eşref bitlis ve dört komutanımızın, türk iş konfederasyonu genel sekreteri şemsi denizer’in öldürüldüğü davalarda, bu değerlerimizin yakınlarının vekili olarak, karanlık odakların ortaya çıkarılması için mücadele etti.

    1974 yılından itibaren çok sayıda demokratik kitle örgütünde yöneticilik yaptı. bunlardan memurlar derneği yöneticiliği, çağdaş hukukçular derneği (çhd) yürütme kurulu üyeliği, bu derneğin çıkardığı ve 800 il ve ilçe kütüphanesine dağıtılan çağdaş hukuk dergisi’nin genel yayın yönetmenliği ve yazı işleri müdürlüğü, atatürkçü düşünce derneği (add) danışma kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

    --- spoiler ---

    ek olarak (bkz: kasaplar deresi)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap