4 entry daha
  • ilgi manyakligi sadece insanlarda gorulmemektedir. kedilerde de cok sik karsilasilan bir durumdur. ozellikle evde birden fazla kedi varsa ve hepsi de ilgi manyagi kedi ise, o zaman kisiyi delirtme potansiyeline sahiplerdir. bunun birkac ornegini gorelim;
    durum 1
    kisi bilgisayar basindadir, mutlu ve sakin bir sekilde arkadaslari ile chat yapmakta, sozluge bakmaktadir. tam bu sirada ilgi manyagi kedi 1 gelir, klavyenin uzerinde yurumeye baslar, arkadaslara "eakuhesadl.;aser" gibi anlamsiz mesajlar gider, tam o kedi yan tarafa konulunca, ilgi manyagi kedi 2 gelir, monitorun onune gecer, sanki bilgisayar onundeki kisiyle alakasi yokmuscasina patisini falan yalamaya baslar. kisi tam delirmek uzeredir, butun arkadaslarina anlamsiz mesajlar gitmektedir, tam mudehale etmek icin kalkacakken ilgi manyagi kedi 3 gelir ve kisinin kucagina cikar. bunu goren diger iki kedi de daha cok sevilebilmek icin bu zavalli insanin ustune cikar, yapilacak tek sey bu durumda bilgisayar basindan ayrilip kedilere ilgi gostermektir. kurtulus yolu yoktur.
    durum 2
    bir sonraki gun onemli bir proje, vize ya da final vardir, butun calisma sinavdan bir onceki gunun aksamina birakilmistir. masa uzeri bosaltilir, defterler kitaplar konur, gidip icecek birseyler alinir gelinir ve gorulur ki, ilgi manyagi kedi 1, 2 ve 3 masa uzerinde butun kitap ve defterleri kaplayacak bir sekilde yatmislardir. cozum olarak kedileri hafifce itelemek bu durumda yeterlidir. ama, kediler bununla kalmayacaktir ve tam yazi yazmaya baslanildiginda, kaleme saldirmak, masa uzerindeki butun esyalari pit pit yere atmak, icecegin icine kafasini ya da kuyrugunu sokmak gibi hareketler yapacaktir. yapilacak tek sey bu durumda masa basindan ayrilip kedilere ilgi gostermektir. kurtulus yolu yoktur.
    sonuc: evinde birkac tane ilgi manyagi kedi bulunduran insan hicbir basladigi isi tamamlayamaz, tamamlayabilirse bile bu normalde yapabileceginin 2-3 kati zaman almis olur, kedileri baska odaya koyup kapiyi kapatmak gibi bir cozum de olamaz, zira oyle bir durumda bu kediler kapiyi tirmik manyagi yapmaktadir. test edilmis, onaylanmistir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap