1 entry daha
  • narci jonathan’i anlatmaya kelimeler yetmiyor.. daha gecenlerde bizzat tanik oldugum bir olayi nakledeyim, o daha iyi anlatiyor onun nasil bir adam oldugunu..

    sonbaharin ilk gunleriydi, butun sehirde tatli bir telas, bir kosusturmaca.. biz de dostlarla toplanmisiz jonathan’in dukkaninda bir yandan nar kokteyllerimizi yudumluyor bir yandan da sohbet ediyoruz.. o sirada bir adam girdi iceriye, iyi giyimli, bond cantali, is adami kilikli bir zat.. jonathan her zamanki kalenderligiyle buyur etti adami.. nebraska’nin onde gelen sanayicilerinden biriymis adam, bu sabah inmis ucaktan, adi raymond coreiron.. kendini tanittiktan sonra hemen is konusmak istedigini belli eden bir ton takindi.. bir gonul adami olan jonathan’i rahatsiz etmisti bu durum ama, bir sey soylemedi.. adam, elindeki cantayi tezgahin ustune birakti ve acip jonathan’in onune surdu.. dukkandaki herkesin agzi acik kalmisti.. cil cil dolarlar gulumsuyordu jonathan'a.. jonathan’a baktim, yuzundeki ifade bir anda degisti, tiksintiyle adama bakiyordu.. adam aldirmadan lafa girdi:

    - ahbap, dedi, bu cantada tam 250 bin dolar var.. ve senden tek istedigim kahrolasi nebraska’da bir bayiilik..

    jonathan soyle bir bakti adama, once onunde acik duran cantayi kapatip adamin onune surdu.. sonra gitti, bir bardak nar suyu getirdi adama ve soyle soyledi:

    - bak dostum, bu dunyada satilik olmayan, paranin gucunun yetmeyecegi seyler de vardir.. mesela ask gibi, dostluk gibi, iyilik gibi ve bu dukkanin franchise haklari gibi.. simdi otur bir koseye ve su nar suyunu icerken bir dusun bakalim, bu insanlar nicin buradalar.. su kosede oturan ve 30 yasina kadar hayatinda agzina nar sokmamis hindistanli dostumuz ramesh, hemen arkanda oturan sirf taze nar suyu icebilmek icin new hampshire’dan buraya tasinmis olan turk dostumuz reha ve niceleri nicin buradalar, ne buluyorlar burada bir sor bakalim.. bir sor bakalim onlara, ben daha ucuzu ve kalitelisi oldugu halde nari neden hep 25 yil once anlastigim tuccardan aliyorum.. bir sor bakalim raymond.. ben senin nebraska’da boyle bir narci acabilecegini bilsem durur muyum bi dakika, birak 250 bin dolari, 10 cent bile alir miyim bayiilik vermek icin.. ama benim gozumde mal, mulk, para yok raymond.. benim icin onemli olan, su kosedeki apartmanin kapicisinin cocugunun beni her gordugunde jonathan amca deyip boynuma sarilmasidir, benim icin hayatin anlami budur raymond.. anliyor musun?

    aradan 10 dakika gecmemisti ki, o adam, o acimasiz isadami, o kalantor tuccar bozuntusu, o para icin her seyi yapmaya muktedir raymond, jonathan’in boynuna sarilmis hungur hungur agliyordu.. ‘bana unutamayacagim bir ders verdiniz, allah sizden razi olsun’ deyisini hic unutmayacagim..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap