33 entry daha
  • askerlik kariyeri masabaşında geçmiş bir adamla, kariyerini cephede ve esaret altında geçirmiş bir generalin adalet mücadelesini anlatır.

    aslında ilk etapta gandolfini'nin canlandırdığı karakter; general irwin'e hayrandır. lakin cezaevine geldiğinde hem bu hayranlığı belirtip hem de otoritesini kurmak istemektedir. general'e kendisinin de ne kadar iyi bir asker olduğunu göstermek amacıyla askeri koleksiyonunu gösterir; film burada kopar:

    --- spoiler ---

    - bu kadar geniş bir askeri koleksiyonu olan adam cepheye hiç adım atmamış olmalı! eğer savaşsaydı bu merminin bir hatıra eşyası değil; başka bir insanı yaralayan veya öldüren bir metal parçası olduğunu bilirdi!

    --- spoiler ---

    gerçek bir liderin asla egolarıyla ve rütbesiyle insanlara üstünlük kurmak isteyen bir orospu çocuğu değil; adaletli, hızlı ve doğru kararlar verip, bu kararların arkasında duran irwin gibi adamlar olduğunu anlatır.

    robert redford ve gandolfini'nin oyunculuğunu yanı sıra onbaşı aguilar rolündeki eleman da filmin unutulmazlarındandır. özellikle selam verecekmiş gibi yapıp saçlarını düzeltme hareketiyle.

    bir de levent kırca'nın son filmiyle aynı dönemde vizyona girmişti. nereden mi hatırlıyorum?!

    andaval arkadaşım ''son kale'' yerine ''son'' filmine bilet almış; dolayısıyla bizi yanlış salona sokup film başlamadan salondan atılmamızı sağlamıştı. sonra tekrar gittik bu filme bilet aldık. izlemesi çok meşakkatli bir filmdi benim için.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap