238 entry daha
  • pazarlama sloganlarına kanılmaması ve çok dikkatli kullanılması gereken aparat.

    night&day lensler tercih edilmelidir zira oksijen geçirgenliği en yüksek lensler bunlardır. yalnız; night&day deniliyor diye 24 saat gözde kalamaz.

    8-10 saatten fazla gözde kalmaması gerekir.

    göz; oksijeni gözyaşından alır gözyaşı kuruluğu gözün nefessiz kalması, böylece de korneadaki epitel dokunun yırtılması demektir. iyileşmesine izin verilmez ve bu harabiyet devam ederse durum alt katmanlara geçer fakat bu aşamada buradaki hücreler kendini yenileyemez. epitel doku ise kendini 24 saatte yenileyebilir. yani mümkünse lensin gün aşırı takılmasında, olmuyorsa da her fırsatta çıkartılmasında fayda var.

    lens reçetesinin çok doğru verilmesi ve bu reçeteye uygun lens alınması gereklidir. b.c.*'si 8.6 olan bir kişiye gözlükçü sırf elinde fazla olduğu için 8.4 lens vermek ister...sakın.... mahalle gözlükçüleri yapmaz çünkü daimi müşteri olmanızı ister ve sağlığınızı düşünür ama dertleri stok eritmek olan kurumsallar genelde böyle takılırlar.

    dar lens takmak damarları sıkıştırır kan akışını engeller. kan akışını yeniden sağlamak isteyen göz yeni damar yolları açar. bunun da geri dönüşü yoktur sadece damar daraltıcı damlalarla görünürlüğü hafifletilir.

    özenli kullanıldığında lens gayet sağlıklıdır. sadece tembellik edip bakımını ihmal etmemek gerekir.
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap