aynı isimde "hamlet (dizi)" başlığı da var
185 entry daha
  • bugün çiçeği burnunda moda sahnesi'nin açılışını yaptığımız oyunun neredeyse kusursuz bir hamlet yorumu olduğunu düşünüyorum. zaten cem dinlenmiş'in hazırladığı afişi ve hamlet'i onur ünsal'ın oynayacak olması düşüncesiyle beklentileri yükseltmiştim ama beklediğimden de güzel bir 2 saat geçirmemi sağladı.

    tişörtlü, spor ayakkabılı, mor çoraplı bir hamlet kulağa çok tuhaf gelse de, shakespeare'in zamansızlığının ispatı gibi olmuş. güncel espriler benzer örneklerinin aksine hiç mi hiç sırıtmamış. insana dair tespitler günümüze daha yakın yerlerden gelince metinde kendini bulmak çok daha kolaylaşmış. en önemlisi de enerji hiç bitmiyor. bunda hem yönetmenin hem de oyuncuların payı olsa gerek.

    ancak özellikle öne çıkan 3 oyuncu oldu benim gözümde. timur acar, hiç zorlanmadan güldüren, özellikle komedi zamanlaması konusunda çok başarılı bir oyuncu. 2 rolde de çok iyiydi. inan ulaş torun, "beyefendi" leartes'i pantolon askılarıyla yüzyıllar öncesinden günümüze taşımış gibiydi. ve onur ünsal, bu kadar mı içten, samimi ve yürekten (belki 3 kelime da aynı oldu ama başka pekiştirme sıfatı bulamadım anlatmak için) oynanır? tüm varlığını sahneye koymak böyle bir şey olsa gerek. bizi üşüten bir sıcaklığa sahip salonda oyun boyunca 4-5 tişört değiştirecek kadar terleyip bütün takdir ve övgüleri hak etti benim gözümde.

    emeği geçen herkese teşekkür eder, yeniliklere açık tüm tiyatroseverlere moda sahnesi'nin hamlet yorumunu şiddetle tavsiye derim.
445 entry daha
hesabın var mı? giriş yap