8 entry daha
  • keşke "hiç tanımamış olsaydım seni" demek dilimin ucuna kadar gelmişti... ama söyleyemedim, dileyemedim. kısacası, tanım olarak, dileyemediğim dilektir.

    hiç tanışmamış olmak, onu unutmak, kim olduğumu unutmak gibi bir şey olacaktı çünkü, onun sayesinde kendimi tanıdım ben. onu unutursam, unuttuğum kendim olmayacak mıyım?

    yıllar önce planescape torment diye bir oyun vardı, bilen bilir. oyunların oyundan da öte olduğu zamanlar. saatlerce bir elimizde sözlük, yazıları, hikayeleri okuyup anlamaya çalıştığımız zamanlar... hatırlayabildiğim kadarıyla oradaki üç dilek hikayesi şu şekildeydi:

    yaşlıca bir adam yalnız başına oturur, ne kim olduğunu hatırlıyordur ne de ne yapmakta olduğunu. sonra bir cadı çıkar gelir ve üçüncü dileğini sorar. adam şaşırır, daha iki tane dilemeden üçüncü dilek nasıl olur diye. cadı ise, adamın ikinci dileğinin ilk dileğini dilemeden önceki hale dönmek olduğunu bu yüzden ilk ikisini hatırlamadığını söyler.

    adam da bunun üzerine bu tarz şeylere inanmadığını ama yine de dilemekten zarar gelmeyeceğini söyleyerek kim olduğunu hatırlamak istediğini söyler.

    cadı da bunu komik bularak, ilk dileğinin de zaten bu olduğunu söyler adama ve dileği gerçekleştirir.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap