21 entry daha
  • ozellikle turkiye'de olabildigince geleneksel hal ve tavirlar sergileyen kadindir, bu haliyle turkiye'de modern kadin oksimoronun allahidir.

    kanyon starbuckstayim. hastayim, bir tane masa gordum, ikikoltuk var. birinde bir hatun oturuyor. karsisi bos. gittim yanina gayet kibarca koltugun bos olup olmadigini sordum. aldigim cevap "su an bos ama birazdan dolacak"

    sonra sinirli sinirli kendime buldugum bir sandalye oturdum ve internette dolasmaya basladim cep telefonundan. ara ara da karsidaki masayi kesiyorum o bos koltuk dolmus mu diye. yaklasik 30 dakika sonra cocuklubir bayan benimle ayni seyi dusunmus ki masaya yaklasti, benimle ayni cevabi aldi. o koltuk neredeyse 40 dakika bos kaldi.

    belki starbucks'ta ortalik yerde kendine tecavuz edecegimi dusundu, belki de "arkadasim gelecek, gelince kalkacaksaniz buyrun oturun" demeyi bilemedi bilmiyorum...

    modern kadin dedigimiz turun buna benzer baska davranislari da var. sinemada, dolmusta, ucakta erkek yanina oturmamak mesela. eminim kendileri icin gecerli bahaneleri vardir ama bu bahanelerin hicbirinin modernlikle alakasinin oldugunu sanmiyorum.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap