8 entry daha
  • madem bu haftalik cumartesi gecesi evde oturan ezik oldum, o halde vatana millete bir faydam olsun.

    simdi efendim, olayin temeli "sizin bildiginiz bir sey" yerine "sizin bildiginiz bir sey + sizin sahip oldugunuz bir sey" olmasi.

    burada, "sizin bildiginiz bir sey" kisaca parolaniz, "sizin sahip oldugunuz sey" ise kisaca cep telefonunuz.

    sistem, taninmayan bir tarayici veya bilgisayar kullaniliyorsa, ip adresi oyle pek sizin kullandiginiz ip adresine benzemiyorsa, tarayici pek de sizin tercih ettiginiz tarayici degil veya cerezlere izin vermiyorsa "haydi ac telefonunu da orada olusan kodu bana soyle" diyor.

    boylece, erkek/kiz arkadasiniz parolanizi bilse dahi, havalimaninda mailinizi acmak zorunda kaldiginiz bilgisayarda virus/trojan her ne olursa olsa dahi, sizden baskasi, telefonunuzu da sizden calmadigi surece, hesaplariniza giremez.

    aslinda olayin bankalarin gonderdigi tek kullanimlik sifrelerden teknoloji olarak hicbir farki yok. sadece, facebook, gmail, live.com, wordpress gibi hesaplara da bu islemi yapabilmeniz saglaniyor.

    telefonunuz patlarsa girebilin diye butun sistemlerin "yedek kod" dedikleri bir sistem mevcut. bu kod sayesinde, telefonunuz bozulsa da, bir yerde kalsa da, calinsa da, hesaplariniza giris yapabiliyorsunuz. bu kodlari yazicidan cikartip cuzdaninizda tasimanizi oneriyorlar.

    parolalar bir kereligine calisiyor falan.

    guzel bir sey.

    mesela benim facebook parolam su sekilde, facebook'un parolami istemesi de su sekilde, girebilen girsin bakalim.

    - ekran goruntusundeki uygulama, authy denen ucretsiz bir google authenticator alternatifi. kullanimi daha guzel gibi. kopyala yapistir da yapilabiliyor. ios ve android destekliyor olmasi gerekiyor.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap