27 entry daha
  • başarılı bir müzisyendir. kendisiyle ilköğretimde aynı okuldaydık, klasik olarak okul korosunda yer alırdı benim de zamanında kısa süreli bulunduğum fakat içeriğini oldukça bildiğim. çok güçlü bir sese sahipti daha çocukluktan, yeteneğinin zaten farkındayız fakat tabi bu işlerin çoğu pratikle çalışmayla oluyor, o da olabildiğince iyi çalışırdı. koroya ayrı bir önem verirdi. geleceği küçüklüğünden belliydi aslında müzikle olan haşır neşirliğinden.

    koroyu daha sonra kendi başına aldığı sahneler kovaladı 1 şarkılık 2 şarkılık. michael buble*'ın sway* parçasından bıktırmıştı bizi ne yalan söyleyeyim. ne kadar kutlanması gereken gün varsa 19 mayıs 29 ekim vs hepsinde sahne alır bu sway'i söylerdi.

    daha sonra lisede pek görüşmedik, çok yoğun takip etmiyordum fakat bir kez daha bir arkadaş ortamında gördüğümde yurtdışında müzik eğitimine devam edeceğini söylemişti. daha sonra cem yılmaz'ın bifo'sunu izlerken maestro denemesi yaparken görüp şaşırmıştım, müziğe yeteneği olduğunu da oradan da göstermişti.

    günümüze gelmeden önce bu başarısının en büyük mucidi arkasındaki kadın olan annesidir gözlemlerime dayanarak. koro için özel görüşürdü, sahne alması için ayrı ısrar ederdi, ben de müzik piyasasının kısmen de olsa içinde bulunabildim fakat bengisu'nun annesinden daha iyi menajer görmedim. profesyonelliği var mı bu konuda bilmiyorum ama iş halledebilme yeteneği %100. bunun dışında bengisu'nun her yükselişinde her ileriye adımında annesinin kesin bir etkisi vardır eminim.

    günümüze gelelim dünyanın öteki ucuna* adlı bir single çıkarmış, pop müziği genel olarak sevmem fakat o klasman için şarkı olarak oldukça iyi. klipteki görsellik en azından dans vs de güzel olmuş ama kanaatimce bengisu'nun potansiyeli harcanmış. sesini yeterince gösteremediğini ve potansiyelinin bunun çok üzerinde olduğunu düşünüyorum. bir diğer husus ise genel olarak klibe gelen yorumlardan görmüştür ama kilosuna dair eleştiriler var. ben de oldukça kilolu bir insan olarak müzik yapan insanların kilosuna yönelik eleştirileri mantıklı bulmam fakat pop türünde yapılan bir müzik genele hitap eder. genelin de pop müzikten beklentisi söyleyenin göze hitap etmesi çünkü genel olarak böyle bir önyargı var: "popçu fiziğiyle kazanır yaptığı müziği siktir et." bu da tabi bir çok şeye zarar veriyor. eğer farklı bir tarzda devam etseydi ün ve para çok çok daha az olacaktı tabi ki pragmatik yaklaşmak gerekirse fakat potansiyelini kullanabilecek fiziksel görünüm de önemsiz olacaktı. fakat pop gibi bir müzik türünde maalesef halkın önem verdiği şeylerden biri de bu. yine de eminim ki gerek ona bu müzik dünyasının içinden insanlar olsun gerek arkadaşları olsun bu konuda akıl verip yardımcı olmaya çalışıyorlardır. kendisi de bunun için çalışacaktır. müzik konusunda hırslı bir kişilik kendisi. başarılarının devamını dilerim.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap