32 entry daha
  • o kadar kli$e ki, on bolum atlayarak izleseniz pek bir sey kaybetmezsiniz gibi duran dizi. trailer'ini izleyip eyyorlamistim, haksizlik olmasin diye ilk bolumunu izleme gafletinde bulundum.

    --- spoiler ---

    1) michael, mr. spock cakmasi. oteki agir abi melekler gayet duygu gosterebiliyorlar; ofke gibi. bu niye bu kadar duygusuz tasarlanmak zorunda? "ciliz duruslarim seni aldatmasin, soguk bakislarimin altinda bir sarilarin sulo sakli." insan olmadigi icin dislayanlar da var. bizim eleman duygusuz oldugu icin umursamiyor gibi gozukuyor tabii. oh oh ne kli$e.
    2) kaybolup geri gelen baba, winchester kardeslerin babasi misali.
    3) hatunla nisanlanacak elemanin hatunu katekulli ile goturecegi daha ilk gozuktugu sahneden belliydi. tipinden akiyor. (basarili casting) (bu herifin hatun ve guc icin gaius baltar misali ileride gabriel'den taraf olmasini bekliyordum, adamlar daha birinci bolumun sonunda harcamislar lan anjldawhld;ahgdlawgdajwldlawdgawljd)
    4) senelerce itinayla hazirlanmis sehrin, muhim bir organizasyon sirasinda patlak veren olaylar sonrasi kaos ortamina donusmesi (senelerce hazirlanan sehir nasil olur gormek icin tokyo 3'e bakacaksin.)
    5) askeriyedeki esmer hatunun esas oglanda gozu var. simdi onemsiz duruyor ileride onemli bir karaktere donusebilir (galactica'da lee adama'yi kaldiran hatun gibi)
    6) unisex asker kogu$u ve du$ sahneleri bsg cakmasi. 2 saniyeden fazla nu insan gosterebilecek kadar ta$akli degil yapimcilar ve yonetmen.
    7) chosen one, tipik bir chosen one modeli. en ezik sinifta, kendisi chosen one olmasina ragmen meseleye inanmayan (neo misali), sehrin aga babasinin kizina cocukluktan gelen bir olay nedeniyle yakinlasma ayricaligina ulasmis, ayni zamanda yasak ask da kurmus. kli$elikte cigir acma gorevini ise "matt demon modeli kurtarici" olmasi gogusluyor.
    8) seyirciye "ayyhh canim kiyamam :(((" dedirtecek karakter: sefil gorunumlu kucuk kiz.
    9) esas oglanin herkesin gozlerinin onunde "amina koydum onun"* misali sinif atlamasi, michael'in "kankama ellesene acimam" tipi tripleri.

    --- spoiler ---

    simdi bunu izlerken aralarda charger defiance reklami cikiyordu, yemin ederim o daha heyecanli.

    isi cliffhanger'lar ile goturmeye calisacaklar gibi gozukuyor. ne de olsa smallville 10 yil goturdu boyle.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap