4 entry daha
  • sevgili karım bu blogun facebook sayfasının aktif bir takipçisi ve ara ara katılımcısı. her gün "bak ne demişler" diye elindeki telefonu burnuma dayamak suretiyle bana buradaki kadınların cahillere çemkirmesini bir ilber ortaylı sırıtmasıyla okutuyor.

    hayır yani eğlenceli olmasalar cidden çekilmez valla ama faydalı bilgiler paylaşıyorlar.

    ama ben çözdüm sanıyorum bunları.

    türk ailelerinin ortak sorunu aile büyükleri ve tüm sülalenin çocuğunuzu yetiştirmeye ve sizi eleştirmeye çok meraklı olmasıdır. buradaki teyzeler* bir şekilde kendilerini bu ortamdan sıyırmış ve doğruları internet ya da mantıklarıyla bulabilmişler. güzel yardımlaşma örnekleri dönüyor tabi.

    ama esas komedi bu ortama yeni gelmiş ve yerel doğrular ile internette bulduğu bilgileri sindirmeye çalışan anneler soru sorunca oluşuyor.

    "çocuğum çok küfür ediyor, şırıngayla domestos enjekte etsem geçer mi?" tadında yorumlar geldiğinde ( yok lan bu çok ağır oldu baştan alalım)

    "3 aylık bebeğime reçel verdim bayıldı! günde ne kadar versem sorun olmaz" tadında yorumlar geldiğinde (hah, bak tüyleri diken diken oldu hissedebiliyorum) buradaki romalılar adeta birer maximus, birer leonidas kesiliyorlar ve ablamızın aklını* alıyorlar. bazıları kibar kibar, bazıları röhrhöröhröh minvalinde insanı doğru yola sokmaya çalışıyorlar.

    blogunu hiç okumadım ama eşim seviyor bana da sevdiriyor*

    neyse; kızımızın 24 ay bakımı gelmek üzere bir bakalım triger değişiyor mu?
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap