19 entry daha
  • atalarımızın ünlü bir sözü var ''fakirden kız almak kolaydır, ama doyurmak zordur, zenginden kız almak zordur ama doyurmak kolaydır'' diye.. işte bunlar hep doyumsuzluktan, görmemişlikten. böyle uçarı istekleri bakıyorum, yetiştiği ailede hiç bir sıkıntı görmemiş, rahat yetişmiş kızlardan daha fazla rahat yetişmemiş kızlar yapıyor.

    asla kimseyi küçümseyecek, hor görecek değilim. herkes çok iyi olanaklarda büyüyecek, her istediği alınacak diye bir kaide yok. insanların durumları olmayabilir, zorluklarla yetişebilir ama bu bir ''ahlak'' meselesidir. ahlak sahibi insan, zaten karşı tarafın neler yapabileceğini bilir, ona göre makul taleplerde bulunur.

    ya geçen sene bir akrabamız evlenecek, kız liseden beri çalışıyor, çalışmazsa geçinemeyecekler, ev kira, borç gırtlakta, allah yardım etsin üzücü tabi orası ayrı. ama demez mi ben gelinliğimi italya'dan isterim diye. ya allah aşkına bu nedir? italya'dan gelinlik senin neyine? asla küçümsemiyorum ama aklı başında bir talep mi?

    parasını ''ben'' vermiyorum, ''bana'' kaçmayacak nasıl olsa, ''bizimkiler'' değil ''damat tarafı'' alacak diye karşı tarafı zor duruma sokup, yıllarca alamadığı, yapamadığı, içinde kalan ne varsa düğün arifesi topyekün damat tarafına yüklemekten başka birşey düşünmeyen şımarıkların yaptığıdır. elbette herkesin içine sinerek olsun her şey ama abartı isteklerle, olabilitesi mümkün olan şeyler arasında bir çizgi var, onu ayırt etmek gerek.
762 entry daha
hesabın var mı? giriş yap