8 entry daha
  • samozashchita bez oruzhiya tümcesinin kısaltmasıdır ve "silahsız savunma" anlamına gelmektedir.

    20. yüzyılın başında sovyet ordusu, bir grup genci japonya'ya gönderir. amaç, bu elemanların japonca öğrenip, orduda çevirmenlik görevi üstlenmeleridir. işte, bu çocuklardan biri de vasili oshchepkov'dur. oshchepkov japonya'da judoya merak sarar. büyük usta kano jigoro'nun öğrencisi olur ve japonya'da siyah kuşağa kadar yükselen ilk rus ünvanına sahip olur.

    oshchepkov eğitimini tamamlayıp kızıl ordu'ya hizmet etmeye başladığında, ilk görevi için 1921'de çin'e gönderilir. orada da jiujitsu'ya karşı bir ilgisi oluşur. sonrasında, jiujitsu ve judo'nun çok uzak sporlar olmadığını, bunları bir kefede birleştirebileceğini düşünür. combat sambo böylece ortaya çıkar ve rus ordusunun gizli silahı olarak kulaktan kulağa yayılır.

    lenin tarafından 1918'de kurulan ordu genel eğitimi tesislerinde ( vseobshchee voennoye obuchienie ), sambo yavaş yavaş öğretilmeye başlanır ve bir süre sonra her kızıl ordu askeri, belirli düzeyde sambo bilir hale gelir. böylece combat sambo, 2. dünya savaşı esnasında nam salan, rus askerlerinin yakın dövüş yeteneklerinin yapı taşı olarak değerlendirilirdi.

    combatın babası oshchepkov ise, stalin tarafından gerçekleştiren büyük temizlik esnasında, 1937 yılında tutuklu olduğu hücresinde hayatını kaybeder.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap