15 entry daha
  • 3 gunde yaklasik 8-9 saat “oynadigim” oyun. fifa’ya harcadigim zamani dusunuyorum da, keske bunu daha onceden alsaydim, simdiye hendrix olmustum*.

    daha once hic gitar calmadim, piyanoyla kisa sureli iliskim oldu o kadar. o yuzden gitar kalitesine pek dikkat etmedim, zaten baslangic seviyesinde gerek yok diye dusundum. bundle’da epiphone yerine career stage series 1 denen dandik bir gitar geldi, bundle epiphone’undan ne kadar dandik bilmiyorum aslinda, fiyat olarak aynilar. fender tarzi, 3 tane pick, 5 way switch, bir de whammy’li bir gitar iste (hangi kismin ne oldugunu ingilizce sitelerden arastirdim, kusura bakmayin). su resimdeki fender'in cakmasi.

    gelelim ps3 baglantisina. ılk basta standart olarak ses+video hdmi uzerinden tv‘ye, tv’den de 2.1 hoparlorler sistemiyle denedim. lag vardi, o kadar da bariz degildi, yavas sarkilarda farketmezdi bile, ama hizlaninca
    kesin sorun olurdu. ps3 ses cikisina bagli olan wireless kulakliklarimla denedim bu kez, lag sifir, ses mukemmel. evde konser verip multiplayer yapmayacaksaniz bence kulaklik en iyi opsiyon, hem geceleri de kimse rahatsiz olmaz. rocksmith tarafindan da onerilen opsiyon zaten ayni sey, audio’yu hdmi’la degil, direk ses cikisiyla ps3 (xbox)’ten hoparlore veriyorsun yine lagsiz oluyor.

    hersey o kadar rahat olmadi, karsilastigim sorunlar:
    notayi calarken arka plandaki cizirti sesi. gitardaki tone‘u (benimkinde 2 tane var, onlardan birini) sifirladim, rocksmith’te yeniden kalibre ettim duzeldi. genel olarak internetteki oneriler kalibrasyonu dogru yapmak, ve
    ayarlarda gain’le oynamak. reddit bu konuda baya yardimci oldu.

    bazi derslerde (lessons modu) sorun yasadim. yapiyorum hep yanlis diyor : ) bir de video’da parmaga zoom yapip detayli anlatmiyor, slide dersinde o yuzden zorlandim.

    bir kac kez g notasini algilamamaya basladi, yeniden tune ettim duzeldi. chord’larda bazen yanlis miss verdi diye dusunuyorum, ama kesin benim beceriksizligimden kaynaklaniyor, iyi basmiyorum veya bazi tellere vurmuyorum, cunku ayni chord’u 5 saniye sonra dikkatlice calarken algiliyor.

    bir kez ps3’um menudeyken dondu, zaten gow’dan baska ps3’de hic donmayan oyun gormedim.

    arcade oyunlarina bir bakip ciktim. cok zor geldi. simdilik knights of cydonia, say ain’t so, ve are you mine’a odaklandim. 20% tamamladim ucunu. standart learn a song + zorlandigim kisimlarda riff repeater kullandim.
    rocksmith’in tavsiye ettigi derslere de baktim.

    ek olarak da youtube’dan egitici videolar izliyorum, baslangic seviyesi iste, tele nasil vurulur, pena nasil tutulur, nota, fret nedir vs. rocksmith teori kisminda biraz daha dolu olabilirdi. calarken de bazi kisimlarda hic tv’ye bakmamaya calisiyorum, bazen de gitara bakmadan calmayi deniyorum.

    oyunu almayi dusunenler icin beklemeyin alin derim. oyun cok zevkli ve gelistirdigini de dusunuyorum, daha cok erken bunu soylemek icin ama yine de gelistirmese bile oyun olarak zaten keyif veriyor. ek sarkilarin avrupa icin 3 euro olmasi cok pahali, pc’ciler icin custom songs olayi var, cok guzel bir sey , dlc olmayan sarkilari da calabiliyorsun.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap