9 entry daha
  • kaçak elektrik konusunda hürriyet'e konuşan diyarbakır büyükşehir belediye eşbaşkanı.

    --------
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26882190.asp

    diyarbakır büyükşehir belediye eşbaşkanı fırat anlı, “kaçak elektrik kullananların parasını ben niye ödeyeyim” diyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu söylediğimizde, şöyle konuşuyor: “bu bakış açısıyla haklılardır. bu bir dayanışma ve özveri ise insanların iradeleriyle bunu yapmaları en doğrusu. ankara insanlardan gasp ediyor, problem bu. hep bölge üzerinden konuşuyoruz, kaçak başka yerlerde de var. istanbul’daki insanlara sorsalar ‘siz bu insanın her ay 5 liralık enerji ücretini karşılamayı kabul eder misiniz’, ben inanıyorum ki çoğu ‘tabii ki kabul ediyorum’ diyecektir. ama bu yöntem doğru değil.
    --------

    yok artık arkadaş hırsızlığı artık vicdanlara seslenerek mi normalleştiriyoruz nedir bu yahu? ben niye başkasının elektriğini ödüyorum? akşama kadar boş evin 2 ay ödemediğim faturaları 3. ayda ödemeye gidip boru gibi 700 tl yi denkleştirirken başkasının derdi niye beni alakadar ediyor?

    hükümetin özelleştirmeden önce ve sonra kaçak elektrik konusundaki tavrı ortada; (bkz: #38237036)

    verginin vergisi ve bunun gibi bir çok yük vatandaşın sırtında. bunlar yeni bilinen şeyler değil lakin iş bundan sonra daha da ilginçleşiyor;

    --------
    "bizim burada bir sürü sıkıntımız varken, üçüncü köprü benim cebimden çıkan parayla yapılıyor. şırnak’taki, muş’taki, rize’deki, toroslardaki tüm bu ülkedeki insanların cebinden çıkan parayla sayın başbakan kendi tercihini yapıp, üçüncü köprü ya da istanbul’a üçüncü havaalanı yapabiliyor. "
    --------

    ahaha süper yahu, insanlar başkasının faturasını ödemeye isyan ederken ırkçı faşist oluyordu, burada yapılan köprü için benim vergimle yapılıyor diye ufaktan bozuk atan bir başkan var. şimdi burada malum yerel yönetimlere, yerel bütçe, kaynakalara atıf var desem o da olmayacak. öyle bir durumda merkezden kaynak aktarımı olmaz ise bazı bölgeler batar çünkü... çok tuhaf bir açıklama olmuş.

    devamıda ise dedaş'ın açıklaması mevcut;

    dedaş sözcüsü, ödeme güçlüğü çeken aboneden tahsil edemedikleri paranın sorun olmadığını belirterek, “asıl büyük üreticilerle sorun yaşıyoruz. bölgede israfın ve kaçak kullanımının en önemli nedeni, elektrik tüketiminin 30 yıldır çok önemli ölçüde bedelsiz olarak kullanılması. kamu eliyle tolerans tanınmış. vatandaş bedelsiz elektrik kullanmayı kendisinde bir hak olarak görüyor. yoksul da böyle görüyor varlıklı da. zaten parasını ödemek zorunda hissetse bu kadar fazla elektrik kullanamaz. sabah evden çıkarken akşam geldiğinde serin olsun diye klimalarını açık bırakanlar var” diyor. dedaş sözcüsü mehmet gökay üstün, diyarbakır, şanlıurfa, mardin, batman, siirt ve şırnak’ı kapsayan dicle bölgesinde elektrik tüketiminin türkiye ortalamasının 2.2 katı olduğuna dikkat çekerek, “kaldı ki bölgemizde ağır sanayi ve büyük çaplı sanayi kuruluşları olmamasına rağmen bu kadar fazla elektrik tüketiliyor” diyor. üstün’ün diğer değerlendirmeleri şöyle: “bölgemizde 2013 yılında 19 milyar 250 milyon kwh elektrik tüketildi. 6 ilde tüketilen bu elektriğin tam 8 milyar kwh’si gereksiz olarak tüketiliyor. yani boşa harcanıyor. 6 ilde toplam tüketimin yüzde 75’i kaçak olarak kullanılıyor. tahsil edilemeyen miktar 4 milyar 900 milyon liraya ulaşıyor.”

    (bkz: #24672240)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap