22 entry daha
  • az önce fragmanını izlediğim fatih akın - mardik martin filmi. filmin konusu, ermeni soykırımı. fragmanını izlediğinizde türklerin her zamanki gibi barbar toplumlar gibi yansıtıldığını az çok anlıyorsunuz. niyet belli. film hakkında şöyle bir röportaj da var. öncelikle filmin ilk görüntülerine bakacak olursak gayet kaliteli bir yapıma benzediğini söyleyebilirim fakat üzerinde çok tartışılacak bir filme de benziyor. şimdi bu filmin çok ses getireceği aşikar. ağır eleştiriler ve büyük övgüler alacağını filmi izlemeden söylemek mümkün. çünkü konu buna müsait.

    ben bu filmin sanatsal bir çabadan çok politik bir çabadan meydana gelmiş olduğunu düşünüyorum. çünkü ermeni soykırımı henüz kanıtlanmış değil. çeşitli araştırmalar devam ediyor, türklerin ermenileri katlettiği doğrudur, ermenilerin de türkleri katlettiği doğrudur. bir çok yerde katliam olmuştur fakat bu topraklarda bir devlet bir ırkın tamamını yok edecek şekilde soykırım uygulamamıştır. herhangi bir kanıtına da rastlanmamıştır. bu ülkenin aydını olmak demek, olayların tümünü görmekten aciz olup, görmek istediği yerleri gören, sanatını işine geldiği gibi konuşturarak(!) ideolojik bir mesaj vermeye çalışmak veyahutta bazı lobilerin desteğini alarak orada burada ödül kazanmak demek değildir.

    türklerin ve ermenilerin birbirleri tarafından katledildiği bu topraklarda olayı "ermeni soykırımı" olarak lanse etmek faşistlikten başka bir şey değildir. alın o faşizminizi cannes'da, venedik'te, berlin'de ödül toplamaya gidin.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap