5 entry daha
  • yalandır.

    ilgili haberdeki video izlenince başlığın video izlenmeden sadece sözcü gazetesinin bilindik çarpıtma haberinin aktarımı olduğu görülmektedir.

    açıkçası başlığı görünce "yok artık, kimse kendi ayağına sıkmaz. sonuçta anket firması bunlar, bu kadar kolay olmaz" dedim kendi kendime, merak ve hayretle açtım haber linkini. izledim videoyu ve tabiki her zamanki gibi akitin karşı medyadaki yansıması olan sözcünün habercilik tarzıyla karşılaştım. birinci entride yazılanlar sözcünün haberi. videoda ise adam diyor ki:

    "erdoğanın yaptırdığı araştırmalarda alacağı oyun %50 civarında olduğunu bildiği kanaatindeyim. yani o %54ler, 55ler, 58ler ak parti adına yapılan pr çalışmasıdır. tayyip erdoğana 3 şirketten çok sağlıklı bir şekilde doğru bilgilerin gittiğine ve o bilgilerin %50 civarında olduğuna tayyip bey başından beri sahip......

    o %58ler ak parti adına yapılmış manipülatif sonuçlardır"

    açıkçası özer senceri de önceden tanımam etmem. ama adamın bu haberdeki videoda "biz yaptık, beraber çalıştık, başbakan istediği için anket sonuçlarını değiştirdik" gibi sözler söylemediğini, seçim sonuçlarının tartışıldığı programda şahsî görüşlerini ifade ettiğini gördüm. durup dururken kimseyi darağacına çıkarmayın, hedef etmeyin gençler. ayıptır, günahtır.

    kaldı ki adamın şirketi yaptığı ankete göre erdoğan birinci turu kazanamaz demiş.

    "metropoll’ün kamuoyu yoklamasına göre, 30 haziran günü seçim olsa üç adayın oy yüzdeleri şöyle çıkıyor:
    erdoğan: 42; ihsanoğlu: 33; demirtaş: 6.7; hiçbiri: 12; cevapsız: 6"

    kaynak

    bu da 12 şirketin anket sonucu
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap