1023 entry daha
  • 1 milyon kişi ölene kadar yürütme tekniğiyle öldürülmüş. öldürülmeyenler de yurtlarından sürülmüş. hala osmanlı devletinin bu hareketini savunmaya çalışan var.

    "doğru olan hareket oydu"

    arkadaşım sen devlet misin? devlet değilsen bir insanlık suçunu doğrulukla nasıl bağdaştırıyorsun? mesela bu hareketten 3 yıl sonra devletin tümden yıkılmış olması mı doğruluk göstergesi senin için? nasıl bir kafa yaşıyorsun?

    "ermeniler de bizi öldürdü".

    böyle bir adalet şekli mi var: "bir grup suç işlerse o kişi + aileleri + ülke içerisinde onunla aynı etnik kökenden gelen herkes cezalandırılır"? tekerleği yakın zamanda mı icat ettin de bunu makul buluyorsun?

    "rakamlar o kadar değil, abartılıyor vs"

    iki kat abartılmış olsun o derece. 500,000 kişi ölmüş olsun. 10 tane 17 ağustos depremi kadar insan bilinçli olarak yok edilmiş. abartı rakamlarda değil, abartı osmanlı'da. hayır madem rakamları abartmak bu kadar kolay, biz niye abartmıyoruz lan? biz de "1 milyon ermeni öldü ama 2 milyon da türk öldü" niye diyemedik? haa nüfus sayımları mı? aa evet ya. tüh. abartı olduğuna tam inanacaktım.

    "niyet öldürmek değildi, sehven"

    osmanlı o güne kadar hiç adam yürütmemiş ülke içinde hep uçakla gidip geliyordu. o yüzden bilmiyor insanların yaya seyahatinin maddi gereksinimlerini, risklerini. ülke içinde ilk defa bir yere topluca yüründüğünden. ondan di mi?

    "önce tazminat sonra toprak"

    ya hadi osmanlı devletini başıymış, sahibiymiş gibi savundun. şimdi de türk devletinin başında mısın da devletin sorumluluğu olan şeyleri üzerine alınıp savunmaya kalkıyorsun? tazminat da toprak da, bütün bunlar türk devletinin ve muhteşem sıfır sorun diplomasisinin derdi. "ama bizim vergilerimiz" falan deme. sen verginin hesabını sormaya niyetin olmadığını son seçimlerde net olarak belirttin. "ama kanla elde edilmiş topraklar" da deme zira o topraklar 50,000 şehidin kanıyla sulanmadan evvel 1 milyon ermeninin kanıyla ekilmiş. kan hakkı olan varsa hem kronolojik hem sayısal üstünlüğü var.

    şimdi kendini bir devletin strateji uzmanı, bir padişahın malıymış gibi görmekten çık ve tekrar insan olmaya gayret et. hayal et, bir gece uzun bir şehirlerarası yolculukta annesinin babasının nasıl öldürüldüğünü anlatan adamdan belge mi istersin? yoksa sadece üzülür müsün? öldürenler senin memleketliyse "yok ya onlar öldürmemiştir" diye tanımadığın adamları sırf nüfus kaydından savunmaya mı çalışırsın? yoksa sadece üzülür müsün? çıkarıp "bizim komşulardan da birileri öldü" diye denklik mi çıkarmaya çabalarsın? yoksa sadece üzülür müsün?

    yani olmadı bir de vicdanı kapatıp açmayı deneyelim.
4273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap