86 entry daha
  • az once 1 haftalik ziyaretimi tamamladigim muhtesem adalar toplulugu. oahu'yu sectik ilk hawai'i ziyaretimiz oldugundan. suyu sicacik, havasi cok cok sicak, insani cok rahat ve arkadas canlisi olan muhtesem bir adaydi.
    2. dili japonca resmen ve her yer japon, her yer sushi :)

    cok sevdim ben. ne miami kadar civik, ne los angeles kadar gergin. tam kivaminda. muhtesem bir yer.

    gormenizi tavsiye edecegim yerleri:

    incecik cakilsiz kum, havuz gibi durgun ve dibini gorebildigin, mavinin ve yesilin her tonunu barindiran berrak bir su istiyorsan lanikai beach basta olmak uzere bati plajlari,

    dalgalarla bogusmak ya da surf yapmak istiyorsan dogu plajlari,

    snorkeling yapmak icin en guzel yer hanauma bay,

    budizme ve tarihe ilgin varsa ve bir budist tapinagi olan byodo-in temple,

    bekar insanim laylaylom dersen waikiki beach,

    tarihe ilgin varsa pearl harbor ve arizona memorial.

    ayrica tikiler var ya hani survivor'da var boyle tahta sinirli maskeler gibi, bildin mi? bu tikiler hawai'i kulturunde eskilerde inanilan tanrilari temsil edermis. mesela savas tanrisi sinirli gorunumlu bir tiki olarak temsil ediliyor. ya da huzur tanrisi gulumseyen bir tiki ve aileye saadet getirdigine inaniliyor. sonra bir tiki var guc ve para tanrisini temsil ediyor. eskiden olsa guc ve paraya taptigimdan o tikiyi bavula tikip getirirdim ama olgunlasiyorum sanirim huzur tanrisini aldim ciktim adadan. aile gibisi var mi lan?

    (bkz: bucket list)'e ekle hocam, gercek ustu bir guzellik.

    2. kez gittim editi: bu kez maui'ye gittik. harikaydi. cok daha sessiz sakin. gece hayati yok. huzur ve dinlenme arayanlar icin buyuk adadan cok daha uygun bir secenek.

    3. kez de gorusmek dilegiyle mahalo.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap