81 entry daha
  • kendisi bugünlerde popüler bi kişilik için olduğu için ve mesleğinde gelinecek en iyi yerlere gelebildiği için de onun başlığının altına yazıyorum. aslında kadir doğulu'ya da aynısını yazabilirdim.

    şimdi enn basit şekilde baktığınız zaman bir yarışma jürisi ama kendisi için ben kuaförüm diyor. ailesini düşünsenize, kemal doğulu diyor ki anne ben kuaför olmak istiyorum. sıradan bir türk ebeveyni pek olumlu karşılamaz. destek vermez. işsiz muamelesi yapar. bak komşunun oğlu mühendis olmuş diye örnek gösterir. yani meslek bazında baktığınız zaman hiç de hava atılacak bir şey değil.

    ama şöyle bir bakıyorum adamlar çok da meslek yerine konmayan işleri ne noktalara getirmişler. kadir doğulu bugün uyduruk dizilerde figürasyon yapabilirdi. kemal doğulu mahalle berberi olabilirdi. söylemek istediğim belki aileleri çok beğenmiştir meslek tercihlerini fark ettiklerinde. ama ortalama bi türk ailesi için konuşacak olursam; demek ki herkes insanların saygıdeğer gördüğü, ne bileyim kesin para kazanan, sgk'lı işlerde çalışmak zorunda değil. herkes doktor, mühendis, mimar, yönetici, bankacı, avukat olmak zorunda değil. insanlar mesleği sebebiyle takdir etsin diye, istemediği işleri yapmak durumunda değil. demek ki kendi tercihin ve eğilimin, ailenin ve çevrenin beğenisinden ve kişisel tatminlerinden daha önemli. bu adamlar da bu tercihlerin en büyük örneğidir.

    bir kuaför en iyi ihtimalle nereye gelebilirse en iyi yere gelmiş. aynı zamanda makyöz, image maker, fotoğrafçı, modelist ve müzisyen. üstüne modacı olarak da biliniyor. modacıların yanında jüri koltuğunda oturabiliyor. şarkılarını beğenirsin beğenmezsin o başka bi konu. adam kuaförüm diye başladığı kariyerde nerelere gelmiş ona bakmak lazım.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap