17 entry daha
  • kendisi odtü işletme bölümünün bölüm başkanıdır. bu başkanlığı süresince de ne kadar vizyon sahibi bir insan olduğunu faaliyetlerine yansıtmıştır. fakat, bunlardan da önemlisi kendisi şahane bir marketing-pazarlama profesörüdür. bu alanda çalışmak için açık fikirli olmak gerektiğini bilir, sizi keyif alarak başarılı olabileceğiniz alanlara yönlendirmeye çalışır ve ihtiyacınız olduğunda diğer birçok hocanın aksine size zaman ayırır. bu başarılı hocamız, "tavşan ile kaplumbağa: bir rekabet analizi" kitabının da yazarıdır.

    ayrıca cengiz hoca bana hep bölümün babası gibi gelir, gördüm ki diğer öğrencilerinden de böyle düşünen pek az değildir. hayatımın en zor kararlarından biri olan yüksek lisans seçimimi yaparken bana "mutlu olacağın yere git, çünkü mutlu olduğun yerde başarılı da olursun" demiştir. bu sözden hareketle yaptığım seçimin doğruluğu, sözünü kanıtlar niteliktedir. hiç yoktan bana marketingi sevdirdiği, bu alanda çalışmam için beni yüreklendirdiği ve psikolojiye yönlendirdiği için kendisine minnettarım. ayrıca kendinizi akademik arenada yorgun düşmüş bir boksör gibi hissettiğinizde, usta bir antrenör edasıyla öyle bir moral verir ki verdiği moraller bana doktora sonuna kadar yeter diye tahmin ediyorum.

    akademik kimliğinden bir parça farklı olarak eklemek isterim ki, belki o babacan tavrı, belki de benim onu babama benzetmem yada belki kendi başarısını böylesine sindirmiş, dingin, keyifli hali dolayısıyla kendisi bende hep karşılıklı oturup iki kadeh rakı içmek isteği uyandırır. kim bilir belki doktoraya gidip bitirip döndüğümde, yada ben de "hoca" olarak anılmaya başladığımda bu istek de bir gün gerçek olur.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap