7 entry daha
  • alejandro jodorowsky ustanın ilk uzun metraj filmi. the holy mountain ve santa sangre'den sonra izleyince hayal kırıklığına uğradığımı itiraf edecek olsam da, jodorowsky henüz ilk filminden vermiş bu iki efsane filmi çekeceğinin sinyallerinin. şahsımca yönetmenin acemilik ve ustalık dönemi arasındaki en büyük fark, sunduğu tüm imgeleri ve sürreal öğeleri sunmuş olmak için sunmaktansa zamanla bunları bir amaca yönelik kullanmış olmasıdır. tabii onbin dolarlarca ölçülebilecek küçük bütçesi de dilediği teknik yeterliliği sağlamaya o zamanlar yetmemiş.

    santa sangre filmi ile ortak bir ek bilgi sunmak isterim, jodorowsky çocukluğunda bir sirkte çalıştığı için sirk temasını filmlerinde kullanmayı bu kadar çok seviyor. kimbilir, bu filmde lis'in spoiler olmaması adına şu an bahsetmediğim sahneleri de jodorowsky'nin çocukluğunda gerçekten şahit olduğu sahnelerdir belki.

    ayrıca, 1968 acapulco film festivalinde yönetmenin uğradığı saldırı sonrası sanatta sansüre karşı açıklamaları ile jodorowsky'yi savunan roman polanski'ye de bu davranışında dolayı sempatim arttı.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap