122 entry daha
  • sadece paraya dayali bir kast/degerler sistemi kurup bunu kusaklar boyu devam ettirmeye calisma gibi bir adeti var insanoglunun. bugun de yasananlar surada http://www.slate.com/…t_is_great_about_america.html oldukca guzel bir sekilde ifade edildigi gibi cok farkli degil. ayni olaylari sadece farkli caglarda farkli araclar uzerinden yasamaya devam ediyoruz o kadar.

    islam da tam bu noktada bu kast yapilasmasina, tekele teorisi, ideolojisi ve aksiyonu olan bir cevaptan baska bir sey degil... insanliga rahmet olmasinin yaninda nimet olmasinin sebebi de bu aslinda... islam'da adaletliyse sert bir otorite guden yoneticiye bile bir yere kadar sabredilebilir ama tekellesmeyle, birtakim insanlarin bazi seyleri tekellerine almasiyla ile mucadele etmek farzdir. gerekirse guc kullanarak hem de.

    bugun kuzey kore'de ya da arap yarimadasinda birtakim uygulamalarda gordugumuz gibi hemen her fikir, her dusunce cikis noktasinin ziddina birtakim emellere alet edilebilir. lakin, bu, cikis noktasinda fikrin, dusuncenin ya da hareketin kendisinin bu sonuclara yol actigi gibi bir ciklarima goturmemeli bizi. sonucta onemli olan manifestonun kendisi ve buna uygun yapilan uygulamanin nasil oldugudur. gerek peygamber donemi, gerekse devaminda 1400 yillik islam tarihi, iste ortada. tabii siz, halifeler soyle oldu, imamlar soyle suikaste kurban gitti seviyesinde(!) yaklasiyorsaniz olayara, baska.

    son kertede din, toplumlarin afyonu degil, onlari adaletsizlik, kastlasma ve tekellesmeden kurtarabilecek yegane seydir. bunun disinda insanoglunun denedigi her yol, tekrar ve tekrar husrandan baska bir yere cikmamistir ve cikamaz...

    kalpler allah'i anmadikca mutmain olmadigi gibi toplumlar da allah'in emrince yasamadikca huzur bulamaz...
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap