17 entry daha
  • 2 gündür duyduğum fakat bir türlü bakamadığım haberdi.

    2 gündür duyduğum da müdüre edilen hakaretler ve temenniler. lakin habere bakınca görülüyor ki çocukların problemi, cezaevinde yeterli olarak sosyal birimden manevi destek ve tedavi alamamaları.

    şimdi bu çocuklar daha küçük yaşta suç ile tanışmış ve ceza evine girmişler. bu çocukların psikolojik ve sosyal yönden yaklaşıma, rehabilitasyona ihtiyaçları var.

    aranızda kaç taneniz 220 v prizden sigara yakmayı biliyor?

    kaç taneniz sigarasına ateş bulamayınca florasandan sigara yakmayı düşünüp uyguluyor?

    kaç taneniz çay kaşığı yutmak için iddiaya tutuşuyor?

    kaçınız kaç cm hortumu anusune sokabilecek diye iddialaşıyor?

    demek ki bu çocukların bazı psikolojik sorunları var. aileden gelen olabilir, kullandıkları maddeden olabilir. bak çocuğun biri kendisine verilen psikoz ilacını kusup diğer çocuklara satıyormuş. çocuk torbacılıkta çığır açmış.

    burada müdürün günahı ne? adam söylüyor, cezaevi içindeki görevli personel denetlenemiyor ve bu da bu tür istismarların, ihmallerin olmasına yol açıyor.

    müdür, 24 saat cezaevinde bulunup her koğuştan tek başına sayım alması, her koğuşu tek tek derin arama ile araması, her koğuşun rutin kontrolünü kendisinin yapması beklenemez. adam diyor ki ilk önce kendi personelimden başlayarak sorunlar kaynaklanıyor.

    adam üstünü örtmeye çalışmamış, olayı örtbas etmemiş, personelini korumak adına çocukları suçlamamış. açıkça yazarak sorunu açık etmiş. buna rağmen müdür ölsün, tecavüz edilsin, allah belasını versin diye tepkiler yağıyor.

    düşünün, müdür içerde de dışarda da bu kadar yalnız işte.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap