243 entry daha
  • çok başarılı olan film.

    --- spoiler ---

    savaş, enigma, kriptoloji oldukça dikkat çekici ve ufuk açıcı konular olabilir ama gerçekten hikayenin bana göre en vurucu kısmı,
    alan'ın dünyada tek aşık olduğu adam christopher'ın ona değer verdiği için değil sadece hasta ve ölmek üzere olduğu için onunla yakınlık kurması ihtimali ile yüzleştiği christopher'ın öldüğünü öğrendiği sahne işte gerçek yalnızlık bu dedirtmiştir.

    işin bilimsel yanıyla ilgilenmeme sebebim sadece ilgi alanım olmaması değil ne kadar büyüleyici şeyler yaparsan yap onların asla yaptıklarınla değil sadece ibne olmanla, çirkin olmanla, ateist olmanla bir şekilde onlardan olmamanla ilgileniyor oldukları gerçeği. yani sırf eşcinsel olduğu için tüm başarılarını ve bilime kattıklarını bir kenara ittiğin bir dehaya yıllar sonra düzenlediğin sikik şenliklerle ya da boktan bir cadde ismi ile itibarını geri veremezsin. hayatta başarıdan, zekadan, evlilikten, aileden tüm o kendin yaratıp kendin inandığın sosyal kurumlardan, sözde ahlak kurallarından daha önemli ve basit olan bir şey var: yaşama hakkı.

    benedict'in oyunculuğa daha beşikte başladığını tekrar tekrar vurgulamaya gerek yok, adam dünyaya kusursuz kelimesini karşılamak için gelmiş. film sayesinde ilk bilgisayar tam bu oda kadarmış mythini de yıllar sonra gözlerimizle görmüş olduk.
    --- spoiler ---

    ilginç olan şu ki, bir şey yalnızca sizden farklı düşündüğü için bu düşünmediği anlamına mı gelir?
163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap