18 entry daha
  • tesadüf eseri youtube'da denk geldiğim güzel rihanna şarkısı. bazı insanlar amerikan milliyetçiliği görse de sanırım bir tek ben tersini gördüm.

    gerek klip, gerek sözler bana "amerika'yı bir yerlere getiren biz göçmenler -belki de köleler-dir , siz bi' bok yapmadınız" mesajını veriyor. her görüntüde bir afro amerikan olması, bir yerde "a nation of immigrants," yazması, tren üzerinde toplu seyahat eden siyahiler, arada asyalılar, martin luther king, obama, 1968'de olimpiyatlarda siyahi atletlerin ırkçılığı protesto ettiği görüntü,"we sweat for a nickel and a dime, turn it into an empire" ve "young girl, hustlin'/on the other side of the ocean/you can be anything at all" sözleri...

    sondaki "we are the new america" sözü bile bana "bizi kabullenin aq, siz değil biziz amerika" hissiyatını veriyor.

    tabii klipte amerika'nın yediği diğer boklar da ayrıca gözler önüne serilmiş, amerika'nın iğrenç yüzü gösterilmiştir. ki bu görüntülerde siyahilere yapılan zulümlere de fazlaca yer verilmiştir. bence bu şarkının hiçbir yerinde amerikan milliyetçiliği yoktur. hatta aksine kendilerini asıl amerikalı gören sömürgecileri yeren bir şarkı+kliptir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap